Hlavní obsah

Září v Muzeu papírových modelů bude plné nových zážitků

Novinky, Martina Váňová

Police nad Metují láká na vernisáž nové výstavy minimodelů, nově otevřenou BB kavárnu hned vedle muzea a na další doprovodný program pro celou rodinu.

Foto: Martina Váňová
Článek

Muzeum papírových modelů připravuje další krátkodobou výstavu, která  bude mapovat současný modelářský fenomén v Čechách. Vernisáž výstavy se uskuteční v pondělí 28. září  od 15 hodin. Na vernisáž je vstup do všech expozic zdarma.

Minimodely budou v MPM poprvé vystaveny formou dioramat. Poprvé se představí autorsky jednotlivci z celé ČR. Například František Kováčik, Lubomír Blichár, Michal Rozínek, Ivan Chmela, dále modeláři Jiří Abel, František Běhounek, Karel Vlásek nebo Kamil Štol. K vidění budou unikáty i v měřítku menším než 1:100. Těšit se můžete na průřez celou historií Minimodelů, od základních krabičkových modelů až k těm nejpropracovanějším.

K výstavě Minimodelů za podpory časopisu ABC muzeum připravuje soutěž. Ta nebude omezená věkem ani šikovností ručiček. V soutěži půjde především o nápad, vtip a odvahu. Podrobné znění pravidel bude uveřejněno na www.mpmpm.cz.

V září muzeum opět otevře kroužek pro všechny děti. Od 16. září, každou středu od 14:00 do 15:30 hodin, je možné se kdykoliv připojit a vyzkoušet si nejen stavbu papírových modelů, ale i mnoho dalšího. V muzeu děti tvoří objekty z lepenky, zkouší různé papírové techniky jako je Kašírování, Quilling, Origami, CandyBag, Tea Bag Folding nebo  Fleurogami.

Muzeum papírových modelů můžete navštívit zdarma a to vždy první pondělí v měsíci. Návětěvu spojte třeba s ochutnávkou nové BB Kavárny, která se nachází hned vedle muzea. Ta nabízí oázu klidu v příjemném prostředí, které svými nezaměnitelnými kresbami dotvořil Jaroslav Soumar.

Reklama

Výběr článků

Načítám