Hlavní obsah

Zápisy do škol byly v Bílovci zahájeny i bez dětí

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve školách v Bílovci odstartovaly zápisy prvňáčků do škol. Letos poprvé bez dětí a v mnoha případech i bez rodičů. Obě základní školy – ZŠ a MŠ Komenského a ZŠ a MŠ T. G. Masaryka – spustily první dubnový den povinnou elektronickou registraci k zápisu, která potrvá do 6. dubna.

Foto: Jiří Velký
Článek

Vyplněné elektronické přihlášky mohou pak rodiče od 7. do 16. dubna zasílat e-mailem, prostřednictvím datové schránky nebo poštou.

„Mimořádná situace vyžaduje mimořádné řešení. Je nám líto, že budoucí prvňáčci přišli o tento významný den, ale zdraví máme jenom jedno. Vedení všech bíloveckých škol, ale i škol v okolních obcích, se snaží maximálně vyjít vstříc rodičům, kteří si neví rady. Ti si po dohodě mohou domluvit ve škole i schůzku, kde vše potřebné pro přijetí žáka vyřeší společně,“ uvedla starostka města Bílovce Renata Mikolašová a dodala, že město samozřejmě poskytne školám dostatek potřebné desinfekce k zajištění všech bezpečnostních opatření během zápisu.

Bílovec také prodloužil dobu celkového uzavření městského úřadu do 9. dubna, výjimkou je provoz podatelny – ta je pro nejnutnější osobní podání otevřena v pondělí a ve středu vždy od 9 do 11 hodin.

Pro předem objednané klienty jsou v omezeném provozu také agendy pro vyřizování ztráty občanských průkazů a vydávání již vystavených občanských a řidičských průkazů a agenda pro vyřazení, ukončení nebo zánik silničního vozidla. Objednávat se mohou lidé v případě potřeby také na živnostenský odbor.

„Na radnici mohou přicházet také občané, kteří potřebují roušky. Díky úžasným dobrovolníkům Roušky pro Bílovec, kteří průběžně doplňují naše zásoby, máme stále pro všechny dostatek. Za to bych jim chtěla moc poděkovat. A poděkovat bych chtěla i ostatním dobrovolníkům, kteří pomáhají, kde mohou a samozřejmě všem složkám IZS. Vlna solidarity, která se mezi občany v posledních dnech zvedla, je úžasná. Místní lékárna Štěstí nám darovala desinfekci pro pracovníky města zdarma, společnost Kofola poskytla zdarma pitný režim pro dobrovolné hasiče, pracovníky v sociálních službách i dobrovolníky, kteří pomáhají,“ pokračuje starostka.

Bílovec již před týdnem zahájil mimo jiné i pravidelnou desinfekci všech autobusových zastávek.

„Krizový štáb města pod vedením Stanislava Švančary jedná rovněž se všemi obcemi ORP Bílovec a řeší vše, co je nutné. Naposledy jsme rozváželi roušky, respirátory i desinfekci. Pro občany Bílovce i místních částí jsme zřídili telefonní linku číslo 556 414 208 pro možnost objednání nákupu základních potravin a léků. Služba je aktivní ve všední den v čase od 9 do 12 hodin pro všechny, kteří si ji nemohou zajistit jiným způsobem, zejména seniory a občany v karanténě. Novinkou je poskytnutí telefonické psychologické pomoci pro lidi v nouzi,“ dodala starostka.

Reklama

Výběr článků

Načítám