Hlavní obsah

Zapálil si cigaretu a v domě vybuchl plyn

Novinky, Redakce Novinky.cz

Obyvatele Rýmařova žijící v Jesenické ulici vylekal v pondělí po deváté hodině ráno velký výbuch. Zjistili, že v sousedním domě explodoval zřejmě plyn, když si čtyřiapadesátiletý muž zapálil doma cigaretu.

Článek

„Starší obyvatel domu utrpěl velmi vážné popáleniny, do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě jej transportoval záchranářský vrtulník,“ uvedla bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková s tím, že podle dosavadních šetření v rodinném domku zřejmě vybuchla propan-butanová láhev. „Dům má podle odborníků bohužel narušenou statiku,“ doplnila Tušková.

„Pacient byl v době příjezdu záchranářů při vědomí, lékařka ale u něj zjistila vážné popáleniny 1. a 2. stupně na přibližně třetině těla, hlavně na hlavě, hrudníku, rukou a nohou,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Pro muže přiletěl vrtulník letecké záchranné služby, který přistál v Rýmařově na místním hřišti a pacienta přepravil k léčbě do Fakultní nemocnice Ostrava na urgentní příjem.

„U výbuchu přízemního domu se sedlovou střechou v Rýmařově zasahovaly v pondělí dopoledne tři jednotky hasičů. Exploze vyrazila okna v celém domě, prohnula některé příčky i obvodovou zeď na jedné straně objektu. Poškodila také stropy,“ vypočítával škody mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela a dodal, že hasiči prohledali celý dům a kromě jednoho muže nikoho dalšího nenašli. „Museli také uhasit menší požár části nábytku a textilu v jedné místnosti,“ upřesnil.

Policie ČR okolnosti nehody dále šetří.

Reklama

Výběr článků

Načítám