Hlavní obsah

Zaměstnanci ostravského magistrátu se zapojili do akce Ukliďme Česko

Novinky, Josef Zajíc

V akci Ukliďme Česko šli příkladem zaměstnanci Magistrátu města Ostravy. Čtrnáct se jich sešlo v sobotu 23. září v lesíku v Ostravě-Výškovicích a ve velmi ošklivém, deštivém a studeném počasí tu vysbírali odpadky.

Foto: Zdroj Mapy.cz

Ostrava 25.9.2017 Ostrava se přidala k akci " Ukliďme Česko!!!" Tady byl sraz.

Článek

Pozemek je ve vlastnictví podniku Lesy ČR. Aby mohl tento příměstský les zajišťovat takzvanou rekreační funkci, uzavřelo město Ostrava s Lesy ČR smlouvu o tom, že údržbu v něm bude zajišťovat město Ostrava na své náklady až do roku 2027.

Ostrava připravuje kandidaturu na získání titulu Evropské zelené město pro rok 2020. V rámci přípravy realizuje mnoho aktivit z oblasti životního prostředí. Zapojení do akce Ukliďme Česko je jednou z nich.

„Jsem ráda, že zaměstnancům Magistrátu města Ostravy není lhostejné, v jakém prostředí žijí a že se akce zúčastnili. Připojili se tak k dalším firmám, institucím i skupinám jednotlivců. V lesíku jsme nasbírali drobné odpadky, papíry, hadry a podobně, ale také stůl, žehličku, lyži, hůlku na nordwalking, spoustu skleněných a plastových lahví, pneumatiku a matraci. Bylo toho hodně. Celkem jsme nasbírali 800 kg odpadu,” informovala Kateřina Šebestová, náměstkyně primátora města Ostravy, který se akce také zúčastnil.

„Ukliďme Česko je dobrovolnická úklidová akce, která pravidelně na jaře a na podzim probíhá na území celé České republiky. První ročník se uskutečnil v roce 2014, ale kořeny sahají až do roku 1992. Jde o největší dobrovolnickou akci v České republice. V roce 2016 se do ní aktivně zapojilo přes 86 000 dobrovolníků, kteří sebrali přes 1600 tun odpadu," uvedla Andrea Vojkovská, tisková mluvčí Magistrátu města Ostravy.   

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám