Hlavní obsah

Zaměstnanci frýdecko-místeckého magistrátu darovali metrák potravin

Novinky, Jana Matějíková

Frýdecko-místecký magistrát se zapojil do sbírky potravinové pomoci, kterou u příležitosti Mezinárodního dne za vymýcení chudoby uspořádala Potravinová banka v Ostravě. Zaměstnanci magistrátu spolu s vedením města v rámci jednoho dne darovali téměř sto kilo trvanlivých potravin.

Foto: Petr Pavelka

sbírka

Článek

„Zájem zaměstnanců magistrátu nás mile překvapil. Do sběrných míst, která byla v budově frýdeckého i místeckého magistrátu, přinesli v jeden den téměř sto kilogramů trvanlivých potravin. Jednalo se zejména o těstoviny, rýži, luštěniny, mouku, olej, masové i rybí konzervy, instantní polévky, ale také cereálie, cukr, čaje, džemy a cukrovinky pro děti,“ uvedla vedoucí odboru sociálních služeb Jarmila Kozlová, která zároveň poděkovala všem dárcům za jejich štědrost.

„Pomáhat ostatním by mělo být přirozené pro každého z nás. Nejenže nám to dává pocit potřebnosti a soudržnosti, ale také naději, že v případě potřeby se pomoci dostane i nám samotným,“ doplnil zastupitel Libor Koval.

Sbírka potravinové pomoci se konala v pondělí 17. října na půdě magistrátu poprvé. Zorganizovali ji pracovníci odboru sociálních služeb, kteří se s Potravinovou bankou Ostrava dohodli, že vybrané potraviny získají ženy a matky s dětmi Azylového domu Sára ve Frýdku-Místku.

„Přinesl jsem taky pár věcí, i proto, že pomoc směřuje rovněž k dětem, které za svůj osud nemohou a každé přilepšení jim může přijít vhod,“ uzavřel primátor Michal Pobucký.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám