Hlavní obsah

Zaměstnanci bíloveckého úřadu vybrali takřka 11 tisíc korun na pomoc dvěma rodinám

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem minulého roku vybrali mezi sebou zaměstnanci městského úřadu a zástupci města Bílovce takřka 11 tisíc korun, které ještě před Vánocemi věnovali dvěma rodinám. Finanční obnos byl vybrán prostřednictvím benefiční snídaně, kterou připravili vybraní zaměstnanci pro své kolegy.

Foto: Archiv města Bílovec
Článek

Za toto pohoštění podávané mezi 6.30 a 8 hodinou ranní mohl každý přispět dobrovolnou částkou na dobrou věc. Vybralo se 10 914 korun.

„Do projektu Dobrovolnictví ve veřejné zprávě – Dobro se naše město zapojilo už v období let 2017 a 2018, kdy jsme zorganizovali několik různých akcí. Benefiční snídani jsme však uspořádali vůbec poprvé, a to díky zástupcům tohoto projektu, kteří nás se zmíněnou nabídkou oslovili loni na podzim. Tato forma pomoci nás nadchla a jsme rádi, že se vše podařilo a mohli jsme tak osobně pomoci konkrétním rodinám,“ vrací se k prvopočátkům akce Olga Hošická, vedoucí odboru sociálních věcí města Bílovec.

A právě odbor sociálních věcí Městského úřadu Bílovec rozhodl také o tom, kterým dvěma rodinám budou finance předány; hlavním kritériem výběru byla naléhavá potřeba. Vybranou částku rodiny obdržely jen pár dnů po ukončení akce, takže pomoc byla nejen účelná, ale i velmi rychlá.

„Osobně mě velmi těší, že pracuji s lidmi, kterým není lhostejný osud našich spoluobčanů a jsou ochotni v případě potřeby pomoci i vlastními finančními prostředky. Mile mě překvapila nejen vysoká účast na benefiční snídani, ale i výše výtěžku. Věřím, že tato krásná akce najde na našem úřadě své pevné místo a postupně se stane tradicí,“ doplnila starostka Renáta Mikolašová.

Město Bílovec se každoročně účastní hned několika dobrovolnických akcí. Pravidelně se zapojuje například do háčkování chobotniček pro „nedonošené“ miminka do porodnic, k této akci se připojil i místní Klub seniorů. V loňském roce pomohli zaměstnanci úřadu také s přípravou koncertu ZUŠ Bílovec a přispěli na nákup granulí, psích konzerv, pamlsků a jiných dobrot pro psí útulek ve Slezských Pavlovicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám