Hlavní obsah

Zámek Zbiroh se chystá na Halloween a svatomartinské posvícení

Novinky, Vratislav Konečný

Jak splašený letí čas, už je to znovu. Přichází importovaný, přesto stále oblíbenější strašidlovský Halloween, po něm bude následovat čistě domácké svatomartinské posvícení. Obé se připravuje na zámku ve Zbirohu. Duchařsko-strašidlovská taškařice je nachystána na 18. hodinu 31. října.

Foto: zámek Zbiroh
Článek

Nejdřív ohavy, poté husička a mladé víno

„Sraz všech hrůzostrašných bytostí jest svolán před bránu zámeckou po odbití šesté hodiny večerní. Kdo tajuplnou stezku potemnělým parkem přežije, může zde hlad svůj zahánět lahodnou krmí halloweenskou a zapíjet ji roztodivnými lektvary. Lucerničky si raději vezměte s sebou…

S ohledem na vysokou návštěvnost Halloweenské veselice doporučujeme rezervaci na tel.: 602 527 632 nebo na emailu info@zbiroh.com. Předprodej vstupenek bude zahájen 15.10.2018 v pokladně zámku, popřípadě v zámecké hotelové recepci,” informovala mluvčí zámku Zbiroh Anežka Štíchová.

Letošní počasí přálo vínu, dá se očekávat dobré svatomartinské. A k tomu samozřejmě pěkně vypečená husa. Na Zbirohu se bude posvícení konat 17. listopadu od 11 hodin. 

„Lze ochutnat Svatomartinská vína od dvou desítek vinařů. Nebude chybět ani dobový jarmark. Vedle mladého svatomartinského vína si návštěvníci budou moci dopřát svatomartinskou husu, koláče a další lahůdky v zámecké krčmě. Navštívit lze i komentované prohlídky zámku s průvodcem,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám