Hlavní obsah

Zámek Veltrusy opět provoní růže

Novinky, Barbora Frindová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O posledním červnovém víkendu se po roce na zámek Veltrusy vrátí růže při příležitosti již tradiční akce Slavnost růží. Asi stovka růží z českých růžových sadů, ale také od jednotlivců se nastěhuje do zámecké oranžerie. I váš hlas rozhodne o té nejkrásnější.

Foto: zámek Veltrusy

Slavnost růží 2016

Článek

Ve dnech 24. a 25. června se v prostorách zámecké oranžerie uskuteční soutěžní výstava růží. Vystavené květiny doplní výzdoba na téma Malého prince.

Přilehlá loučka se promění v malé voňavé tržiště, nebudou chybět ani růžové dílny a doprovodný program v podobě hudebních i divadelních vystoupení. Vše se ponese v pohádkovém duchu Malého prince, který je tématem letošního ročníku Slavnosti růží.

Během těchto dvou dnů bude připravený i doprovodný program. Můžete se představit na divadelní představení Malého prince v podání divadla Já to jsem, či na představení Perníková chaloupka od ochotníků z Nelahozevsi. O hudbu se postarají studenti pražské konzervatoře, kapela Peandpe nebo folkoví Still Waters. Po loňském úspěchu „růžové přednášky“ připravujeme přednášky Lenky Křesadlové o růžích a také o krajinářských parcích.

Slavnost zahájíme v sobotu 24. června hudebním vystoupením sboru ZUŠ Kralupy pod vedením Pavly Kšicové.

Vstupné: 50 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám