Hlavní obsah

Zámek ve Žďáru nad Sázavou nasadil ostré tempo, o Velikonocích tu čeká mnoho překvapení

Novinky, Vratislav Konečný

Mezi znovuzrozené památkové objekty se zařadil i zámek Kinských ve Žďáru nad Sázavou. Pokud se nechystáte na prohlídku interaktivního muzea, což by byla věčná škoda, jedná se o unikátní projekt, můžete se přijít velikonočně vyřádit a užít spoustu zábavy.

Foto: archiv zámku Žďár nad Sázavou
Článek

Prý trochu popletený velikonoční beránek, má toho asi moc, zapomněl, jaký má dárek pro zajíčka. Pro nás trochu nová podívaná, hra na hledání vajec není z našeho ranku, ale dětem se zábava určitě bude líbit.  

Pracovníci zámku připravili hru pro celou rodinu. Užijete zábavu, sport, seznámíte se se šťouchanou, zažijete hledání vajec i pletení pomlázky, malování kraslic a bez opékání buřtů se podobná zábava neobejde.  

Velikonoční program bude veselý už od Zeleného čtvrtku do Velikonočního pondělí (13. - 17. dubna). 

Buřty s sebou, klacky a oheň zajištěny   

„Při vymýšlení velikonočního programu jsme chtěli být originální a cílem je, aby se naši návštěvníci bavili, a to v celém areálu zámku. Kdo bude mít chuť, popadne speciální šťouchací hole a míčky a zkusí si šťouchanou. Kdo si rád láme hlavu, stane se pomocníkem zapomnětlivého beránka a vydá se po areálu zámku hledat, co chtěl beránek zajíčkovi dát. A nebude samozřejmě chybět jaro v podobě voňavých květin a jídla. Když si návštěvníci donesou buřty, oheň i klacíky jim půjčíme,“ informovala Lucie Herberová, marketingová ředitelka Zámku Žďár nad Sázavou.

V anglosaských zemích se o Velikonočním pondělí hledají vajíčka. Nejinak tomu bude i na zámku.

„Tuto zábavnou hru jsme pro návštěvníky připravili už loni a měla velký úspěch. Každý, kdo v pondělí přijde, bude podle indicií muset najít všechna vejce, která jsme v areálu zámku ukryli. A kdo je objeví, dozví se mnoho informací o různých typech zdobení kraslic a ještě získá malou odměnu,“ dodala Herberová.  

Program veselých Velikonoc:

13. – 17. dubna, 9 - 17 hodin

Velikonoční hra pro celou rodinu 

Pomozte beránkovi popletovi oslavit Velikonoce! Napoví vám speciální velikonoční okénka v celém zámeckém areálu 

Hra pro děti i dospělé (asi 4 – 99 let)

50 Kč/herní plánek

15. dubna, 13 - 18 hodin, Zámecké vítání jara 

Jarní zámecká šťouchaná, zdobení velikonočních perníčků, prodej jarních květin a vazeb, pletení pomlázek, opékání buřtů, zdobení kraslic (přineste si s sebou vyfouknutá vajíčka), motání jidášů, hledání velikonočních vajíček (hra pro děti)

17. dubna, 10 - 17 hodin, Velikonoční pondělí

Hledání velikonočních vajíček (hra pro děti)

Reklama

Výběr článků

Načítám