Hlavní obsah

Zámek ve Slavkově budou dobývat mušketýři

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavní hrdinové knihy Alexandra Dumase budou za nedlouho k vidění v prostorách zámku Slavkov. Britská televize BBC totiž bude podle deníku E15 od poloviny března natáčet v České republice první řadu dalšího ztvárnění Tří mušketýrů. Mezi jiným i ve Slavkově.

Foto: Leona Roháčková
Článek

Podle Václava Motla, produkčního a jednatele společnosti, která natáčení zprostředkovává, si britští filmaři Českou republiku při hledání vyhovujících lokalit projeli již loni.

"Vybrali si mimo jiné Dobříš, Křivoklát, vodní hrad Švihov, Zvíkov, Hlubokou, ale i pražské uličky na Malé Straně a v historickém centru. V klášteře v Doksanech staví mušketýrskou základnu, zahradu a interiéry promění ve Francii sedmnáctého století," vypočítal Motl pro deník E15.

Při hledání interiérů královského paláce se úvahy filmařů točí kolem některých pražských sálů, zámku Kroměříž a Slavkov u Brna. Zejména posledně jmenovaný objekt má v očích produkčního velkou šanci. Zámek je podle jeho slov nejen krásný, ale odpovídá i představám o období, ve kterém žil Ludvík XIV., stejně jako zahrady, které ho obklopují. Není to podoba náhodná, stavitelé Slavkova se inspirovali mnoha detaily francouzských staveb.

Podle ředitele zámku Aleše Šilhánka televizní štáb Slavkov navštívil zhruba před půl rokem. "Definitivní rozhodnutí prozatím nepadlo, první díly se ovšem budou točit v jiných exteriérech," konstatoval ředitel s tím, že pokud si filmaři zámek vyberou, pokusí se slavkovští jeho provoz pro veřejnost nijak výrazně neomezit.

Zámek Slavkov tak možná uvidíme ve všech třech řadách seriálu, z nichž každá bude mít deset dílů.

Pro britskou televizi by to ale ve Slavkově nebyla premiéra. Koncem devadesátých let zde natáčela film Červený bedrník.

Reklama

Výběr článků

Načítám