Hlavní obsah

Zámek v Mníšku pod Brdy vítá návštěvníky i v listopadu

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

I v listopadu mohou milovníci historických památek navštěvovat některé hrady a zámky. Mezi ně patří také Mníšek pod Brdy, který o víkendech otevírá prohlídky základních okruhů s klasickým výkladem i prohlídky a programy pro rodiny s dětmi.

Foto: Anna Čelouchová

Mníšek má otevřeno i v listopadu.

Článek

Návštěvník mníšeckého zámku spatří při prohlídkách sbírky porcelánu, portrétní galerii vybraných majitelů, barokní i rokokový nábytek, originál obrazu známého malíře nebo technické vymoženosti počátku minulého století. 

Na dvou prohlídkových trasách si navíc může všimnout i zajímavých a kuriózních předmětů. Například lisu na citróny, cestovního kalamáře, kratiknotu, nůžek na doutníky, panenek na čaj nebo hůlky a sedátka v jednom.

Pro dospělé návštěvníky je ale v nabídce i speciální kostýmovaná prohlídka Mitrovicové ve službách císařské diplomacie, při které je neminou ani kvízové otázky.

Zábavu si užijí na zámku i děti na speciálních prohlídkách s princeznou Aničkou, královnou Elsou nebo paní hraběnkou. Připraveny jsou pro ně třeba prohlídky s vyprávěním o místních strašidýlkách nebo s hledáním ztraceného sněhuláka Olafa. V Kouzelném sklepení mohou potkat další pohádkové bytosti a ve výtvarné dílně si vymalovat něco na památku.

Ve všední dny zámek otevírá po předchozí rezervaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám