Hlavní obsah

Zámek v Mníšku pod Brdy otevírá prohlídky na Silvestra i na Nový rok

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední den letošního roku i první den toho následujícího můžete využít k výletu do zámku v Mníšku pod Brdy. Navštivte prohlídky pro rodiny s dětmi, na kterých potkáte oblíbenou pohádkovou Elsu, nebo klasické okruhy zámeckými interiéry zařízenými ve stylu první republiky.

Článek

Jak na Nový rok, tak po celý rok? Určitě to platí. Je lepší začít nový rok společným rodinným výletem, než zůstávat doma a promrhat den. Co třeba navštívit komnaty šlechtického sídla a prohlédnout si, jak se v něm mohlo bydlet v zimních měsících?

Nebo přemýšlíte, co s posledním dnem v roce, než začnete s oslavami? V úterý 31. prosince dopoledne a ve středu 1. ledna odpoledne můžete zavítat do mníšeckého zámku. Poslední majitelé tu bydleli před sto lety a jejich zařízenými komnatami procházejí dva prohlídkové okruhy.

Pro dospělé a rodiny s větším dětmi se v tyto dny otevřou klasické prohlídky prvorepublikově vybavenými soukromými komnatami i historicky zařízenými společenskými salóny. Návštěvníci mohou obdivovat štukovou klenbu barokní kaple, krajinné supraporty ve velkých sálech, porcelánovou sbírku v přípravně jídel nebo dobové hračky v dětském pokoji.

Nahlédnou do tří nárožních věží, dozvědí se, proč zámek nemá tu čtvrtou, uslyší legendu o místním čertovi a uvidí zajímavé předměty, jejichž účel není patrný hned na první pohled. Jak vypadá takový cestovní kalamář, lis na citrony nebo dobový masážní přístroj?

Po oba dny je připraven také program pro rodiny s menšími děti. Uvidí speciální prohlídky zámku s pohádkovou postavou, Kouzelné sklepení a otevřen bude rovněž výtvarný ateliér. Dětskými prohlídkami bude provázet ledová královna Elsa. V úterý v 10:30 začíná prohlídka Elsa slaví Silvestr, ve středu ve 13:30 prohlídka Elsa slaví Nový rok.

Na silvestrovské a novoroční prohlídky je potřeba rezervace.

Další informace na https://www.zamek-mnisek.cz/cs/Silvestr-a-Novy-rok

Reklama

Výběr článků

Načítám