Hlavní obsah

Zámek v Lysicích se na návštěvníky těší i na Silvestra

Novinky, Kateřina Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes už málokoho překvapí, že s koncem sezóny se hrady a zámky neukládají k zimnímu spánku. Pokud nepřešly na celoroční provoz, tak se většina z nich otevírá alespoň o Vánocích. Jak je tomu například na zámku v Lysicích, který uvítá návštěvníky i poslední den v roce - na Silvestra.

Foto: Kateřina Konečná

Lysický zámek

Článek

Lysický zámek je krásným příkladem venkovského šlechtického sídla s téměř rodinnou atmosférou. O to výraznější je zde právě i atmosféra vánoční, která na vás při návštěvě dýchne.

Už o prvním adventním víkendu se zámek provoněl čerstvě upečeným cukrovím, horkou medovinou nebo chvojkami z adventních věnců, které vyrobili místní zahradníci. Právě oni se postarali i o vánoční výzdobu zámeckých interiérů.

Při prohlídce se mohou návštěvníci inspirovat různými vánočními vazbami. Nechybí samozřejmě adventní věnce, svícny nebo vánočka. A nemusíte se bát - čeká tu na vás i vánoční stromeček nebo Jezulátko.

Každá z komnat je laděna do jiné barvy. Pochopitelně nechybí fialová, která je typickou adventní barvou. Že jste to nevěděli? Tak právě to i mnohé jiné zajímavé informace o adventním čase, o Vánocích nebo o tom, jak se slavilo ve šlechtických rodinách, uslyšíte z úst průvodců. A s prázdnou neodejdete. Pro každého, kdo rád vaří a zkouší nové věci, připravili na zámku překvapení - recepty ze staré zámecké kuchařky.

Kromě prvního adventního víkendu, který byl 1. a 2. prosince, se na návštěvníky v Lysicích těší i 25. prosince a 31. prosince. Otevřeno mají od 10 do 16 hodin a prohlídky interiérů potom začínají vždy v každou celou hodinu. 

Reklama

Výběr článků

Načítám