Hlavní obsah

Zámek v Litomyšli vstoupí na Velký pátek do nové návštěvnické sezóny

Novinky, Zdeňka Kalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní zámek Litomyšl se chystá na vstup do nové návštěvnické sezóny - odstartuje ji na Velký pátek 29. března.

Foto: Zdeňka Kalová

Nově zařízená slavnostní jídelna

Článek

Pro všechny zájemce je v pátek 29. března od 13.30 připravena prohlídka v doprovodu kastelánky státního zámku, která je seznámí s novinkami a změnami v instalaci, novými exponáty na státním zámku a plány rozvoje památky.            

„Další klasické prohlídky v doprovodu našich zkušených průvodců budou odcházet v pravidelných intervalech,“ uvedla kastelánka zámku Zdeňka Kalová. „Prohlídka určitě zaujme i ty, kteří zámek notoricky znají. Mění se totiž podoba jednotlivých pokojů, z depozitářů jsou instalovány krásné drobnosti, třeba v naší jídelně, ale hlavně jsou k vidění portréty některých šlechtických majitelů zámku. Poprvé za mnoho let.“                        

Vedle klasických prohlídek jsou pro návštěvníky se smyslem pro humor připraveny v sobotu 30. března od 11, 13 a 15 hodin prohlídky s podtextem „Otevírání zámku je dřina“. Jsou určeny všem, kteří vnímají památky nejen jako krásný historický prostor, ale dovedou se na ně podívat s nadhledem. Všechny návštěvníky pak přivítá i velikonoční výzdoba a několik zvyků spojených s Bílou sobotou. Doporučujeme rezervaci.              

Zámek bude otevřen i na Velikonoční pondělí, a to v dubnové otvírací době 10–16 hod. (Poslední prohlídka v 15 hodin). Pro všechny zapomětlivé mládence bude na zámku k zapůjčení také pomlázka či proutek.     

Reklama

Výběr článků

Načítám