Hlavní obsah

Zámek v Janovicích na Rýmařovsku po dlouhých letech ožije

Novinky, Renáta Polišenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po neslavném osudu v průběhu 20. století a po posledních několika letech, kdy byl zámek v Janovicích na Rýmařovsku opuštěn a nevyužíván, se do něj v letošním roce, díky Městskému muzeu Rýmařov, opět vrátí život.

Foto: Renáta Polišenská

Zámek Janovice

Článek

Sezóna začne 29. června koncertem barokní hudby v podání skupiny Capella Antigua Brunensis a vernisáže velkoformátových dobových fotografií zámku a výtvarných děl místních dětí.

Během července a srpna, proběhnou na zámku také dvě autorská čtení - 12. července v podání Petry Braunové a Jitky Smutné a 2. srpna v podání Ireny Šindlářové. Zámecká sezóna 2012 vyvrcholí 14. až 16. září víkendovým historickým festivalem s ukázkami středověkého ležení, her apod., jehož součástí bude také dobový jarmark. Sezónu zakončí 11. října koncert vážné hudby. 

V průběhu července až září bude v konkrétní hodiny zpřístupněna galerie zmíněných fotografií a děl a konat se budou také komentované prohlídky.

Výše uvedené akce jsou naplánovány v rámci projektu VIVAT HISTORIA, který je spolufinancován z fondu mikroprojektů Euroregion Praděd, Městem Rýmařov a je iniciován a realizován Městským muzeem Rýmařov. 

Více informací můžete získat na webových stránkách projektu a na Informačním centru při Městském muzeu Rýmařov

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám