Hlavní obsah

Zámek v Hořovicích zahajuje letošní sezónu

Novinky, Libor Knížek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámek v Hořovicích zahájí v sobotu 5. dubna letošní sezónu. Otevřeno bude o víkendech a Velikonocích, od května pak každý den mimo pondělí.

Foto: Libor Knížek

zámek Hořovice

Článek

Návštěvníkům se zpřístupňují všechny prohlídkové trasy: Reprezentační prostory, Soukromá apartmá posledních šlechtických majitelů, výstava her a hraček šlechtických dětí Hry a hračky malých aristokratů a v zámeckém sklepení výstava Pohádková země Vítězslavy Klimtové. Zámecký park je otevřen volně každý den. Ceny vstupenek zůstávají na úrovni předchozích let.

V letošní sezóně připravuje NPÚ projekt Neobjevené památky, který má za úkol propagovat neprávem opomíjené hrady a zámky. Jedná se o soubor celkem 33 jedinečných, přesto doposud návštěvnicky nedoceněných památek. Zapojí se i zámek v Hořovicích.

V rámci tohoto projektu se připravuje spolupráce nejen s ČEZ projektem Šťáva, ve kterém čeká návštěvníky hledání pokladu, ale například i vydání Výroční turistické známky, což může lákat všechny sběratele.

Ani zámecká expozice nezůstane beze změny. V nové podobě se představí obě zámecké jídelny, v parku pak vznikla replika vyhlídkového altánku.

Reklama

Výběr článků

Načítám