Hlavní obsah

Zámek Mníšek pořádá každý den prohlídky pro děti

Novinky, Marie Charvátová

Po celé prázdniny od úterý do neděle mohou rodiny s dětmi navštívit na zámku v Mníšku pod Brdy dětské prohlídky s pohádkovým vyprávěním. Každý den je v nabídce jiná prohlídka, někdy s královnou Elsou, jindy s mníšeckou princeznou nebo s pohádkovými skřítky.

Kouzelné sklepení

Článek

Během celých prázdnin se v mníšeckém zámku konají nejen klasické prohlídky s výkladem o historii určené dospělým návštěvníkům a větším dětem, ale každý otevírací den také prohlídky se zábavným pohádkovým výkladem pro rodiny s menšími dětmi.

Mohou potkat třeba oblíbenou ledovou královnu Elsu, se kterou se projdou přes jídelny a přípravnu, společenský sál a kuřácký salónek, knihovnu a pracovnu a pomohou jí při tom hledat jejího kamaráda Olafa, který tak rád hraje na schovávanou.

Nebo mohou navštívit Pohádkovou prohlídku s princeznou, která si pro děti připravila hádanky z říše pohádek. Při prohlídce Putování za zámeckými skřítky se seznámí s malými trpaslíky a trpaslicemi, co se nastěhovali do komnat zámku. V knihovně bydlí Šotek, v pánském salónku Krbovník, v jídelně Kredencovník. A u šperkovnice našla své místo trpaslice Parádnice.

Prohlídky jsou určeny rodinám s dětmi od tří do devíti let, pro menší děti je otevřeno Kouzelné sklepení s pohádkovými vílami, vodníkem, čertem, čarodějnicí nebo panem králem. Na všechny dohlíží anděl s beránky pro štěstí. Prohlídky pro děti nezapomeňte rezervovat, více na https://www.zamek-mnisek.cz/cs/prohlidky-pro-deti.

Reklama

Výběr článků

Načítám