Hlavní obsah

Zámek Loučeň zve na svatební veletrh i rekonstrukci knížecí svatby

Novinky, Ivana Kvasnicová

V neděli 17. dubna uvede moderátorka Lucie Váchová, Miss České republiky 2003, svatební veletrh pořádaný na středočeském zámku Loučeň.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Na programu bude nejen přehlídka svatebních šatů, ale i soutěž o nejkrásnější svatební kytici. Vítězové tomboly, chystané v rámci veletrhu, mohou vyhrát např. svatební obřad na zámku zdarma nebo jako bonus - pobyt v zámeckém hotelu Maxmilián.

Na  veletrhu bude k vidění i přehlídka svatebních služeb, např. floristů - partnerem veletrhu je Akademie holandských floristů, šperkařů, cukrářů a fotografů.

Na zámku se návštěvníci mohou těšit na historickou rekonstrukci benátské svatby knížat Alexandra a Marie Thurn-Taxis z roku 1875, která se odehraje ve stejných plenérových prostorách, jako běžné svatební obřady na zámku Loučeň. 

Při prohlídce zámeckých interiérů mohou návštěvníci potkat ve stejný den stejný pár v další fázi života, jako pár slavící zlatou svatbu. Při této druhé části historické rekonstrukce zasednou aristokratičtí sedmdesátníci Alexander a Marie ke stejnému stolu ve velké zámecké jídelně, u něhož slavili v roce 1925 zlatou svatbu skuteční historičtí majitelé zámku Loučeň tohoto jména, které historickými ukázkami zámek nechá na den oživit.

Tato část programu nabídne atraktivní podívanou nejen snoubencům, ale i všem návštěvníkům zámku a zámeckého parku s labyrintáriem.

Reklama

Výběr článků

Načítám