Hlavní obsah

Zámek Loučeň přivítal 777 777. návštěvníka

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jeden z nejnavštěvovanějších památkových objektů ve středních Čechách - zámek Loučeň - přišel krátce před polednem v pondělí 6. července již 777 777. návštěvník. Rodině z Jablonce nad Nisou předal dárek v symbolické hodnotě 7777 Kč kastelán zámku Vratislav Zákoutský.

Foto: zámek Loučeň
Článek

Za 8 let se z téměř neznámého cíle stal jeden z nejnavštěvovanějších památkových objektů ve středních Čechách, v celorepublikovém měřítku je zámek Loučeň 7. nejoblíbenější památkový objekt.

K zámku neodmyslitelně patří soubor labyrintů v zámeckém parku. Datum narození labyrintária je 7. 7. 2007 a jubilejní návštěvník přišel právě den před 8. narozeninami.

Rodina z Jablonce nad Nisou dostala dárek v hodnotě 7777 Kč. Zámek totiž věří na magickou sílu sedmičky. V balíčku nalezli pobytový balíček, výlet s piknikem v zámeckém parku, rodinnou vstupenku na dětskou prohlídku, láhev šampaňského, dětský šampus, povlečení a suvenýry. 

Dárky od Robina Hooda a krásné Lady Marion

Dárky dostala rodina přímo od krále zbojníků Robina Hooda a krásné Lady Marion. Předání proběhlo po ukončení rytířského turnaje, který probíhá každý den od čtvrtka do neděle v programu Léto s Robinem Hoodem. U předání dárku byl i kastelán zámku Vratislav Zákoutský.

„Jsem moc rád, že se 777 777. návštěvníkem stala právě tato sympatická rodina. Dárky jistě rodinu potěší. Pevně věříme, že se jim Robin Hood líbil. Jedná se o oblíbený dětský program, který se pro zájem návštěvníků opakuje již druhý rok. A kdo měl to štěstí, aby dostal dárek po ukončení rytířského turnaje, kde Robin Hood bojuje o srdce Lady Marion? Rodině Němečkové z Jablonce se to poštěstilo,” řekl kastelán zámku. 

„Byla to naše první výhra, nikdy jsme nic nevyhráli a tohle byla prostě bomba! Měli jsme obrovskou radost. To že se na návštěvníka čeká, jsem věděla z facebooku, a tajně jsem si říkala, že by to mohlo klapnout - a opravdu. Plnění úkolů s Robinem byl relax i zábava a den jsme si neskutečně užili,” sdělila nadšená paní Němečková. 

Program s Robinem Hoodem probíhá od čtvrtka do neděle a vidět můžete rytířské turnaje, sokolnice, scénky ze Sherwoodu, ale můžete zažít dětské putování Za pokladem Lady Marion nebo si vyzkoušet na vlastní kůži zbroj. 

Reklama

Výběr článků

Načítám