Hlavní obsah

Zámek Fryštát nově nabídne zimní prohlídky o víkendech

Novinky, Milan Haluška

Blíží se zimní období, a to pro zámek Fryštát v Karviné znamená konec hlavní sezóny, kterou v letošním roce navštívilo 20 tisíc návštěvníků. Lidé však na zimu o prohlídky nepřijdou, budou totiž vždy o víkendech s výjimkou Vánoc, kdy bude zavřeno.

Foto: Milan Haluška

Zámek Fryštát

Článek

"Vstupné bude po oba poslední říjnové dny (v úterý 30. a ve středu 31. října) poloviční pro všechny návštěvníky. To platí nejen pro všechny zámecké expozice, ale také výstavu mučicích nástrojů ve sklepení zámku. Zámek ale klasicky zimovat nebude: nově zve k prohlídkám i poté, a to po všechny víkendy až do jara," sdělila mluvčí města Šárka Swiderová.

Závěr sezóny nabídne doprovodný program hlavně dětem a mládeži. Pro ně jsou připraveny speciální zámecké prohlídky nebo vycházky po karvinském Masarykově náměstí s průvodcem, které jsou zadarmo. Na zámku pak budou pro děti lákadlem trubači, prohlídky v dobových kostýmech s kvízy pro děti i mládež, kostýmní divadlo, výstava kostýmů zapůjčených Těšínským divadlem a výstava starých fotografií města Karviné.

Víkendové prohlídky zámku budou vždy dvě - od 11.00 a od 13.00 hodin, okruh bude vybrán podle zájmu návštěvníků. Lottyhaus (třetí okruh), kde jsou česká výtvarná díla z majetku Národní galerie, je přístupný běžně celoročně od úterý do neděle od 10 do 17 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám