Hlavní obsah

Zámek Častolovice zkrášlí velikonoční výzdoba

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Velký pátek, 19. dubna, se otevřou brány malebného renesančního zámku Častolovice. Zámecká expozice i celý zámek přivítají první návštěvníky ve velikonočním duchu.

Foto: zámek Častolovice (archiv)

Na Velký pátek, 19. dubna, se otevřou brány malebného renesančního zámku Častolovice.

Článek

Po celý velikonoční víkend, včetně pondělí 22. dubna, bude interiéry zámecké expozice krášlit typicky velikonoční výzdoba s jarními květy a krásnými kraslicemi.

V zámecké galerii, kde se každý měsíc pořádají výstavy současných umělců, proběhne v pátek 19. dubna v 15 hodin vernisáž výstavy obrazů Dany Živorové, která se věnuje především olejomalbě. Námětem jejích obrazů jsou zejména krajiny, ale také květiny, zátiší a zákoutí uliček a měst. Zachycuje krásu přírody ve všech podobách a ročních dobách a snaží se navodit atmosféru klidu, pohody a optimismu, již v dnešní uspěchané době tolik postrádáme.

A aby si pobyt v Častolovicích užili úplně všichni, připravila správa zámku program i pro ty nejmenší. Kromě návštěvy zvířátek v zámeckém zvěřinci, kde letos přibyla například jehňátka kamerunských ovcí a čekají se ještě další přírůstky, se děti mohou vydovádět během velikonočních her a soutěží.

Doprovodný program bude za pěkného počasí připraven od pátku do neděle. V zámecké expozici si děti ověří bystrost v malém kvízu a v parku se zabaví při různých soutěžích, třeba při hledání vajíček, která poztrácel velikonoční zajíček.

O chutě všech návštěvníků se pak postará zámecká kavárna i restaurace s nabídkou pestrého občerstvení.

Reklama

Výběr článků

Načítám