Hlavní obsah

Zámek Buchlovice rozzáří tulipány, Buchlov chystá jarmark

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při jarních toulkách se mohou návštěvníci o tomto víkendu velikonočně naladit na hradu Buchlov a zámku Buchlovice na Uherskohradišťsku.

Foto: Martina Žáčková

Hrad Buchlov o Velikonocíc láká na výstavu kraslic i jarmark

Článek

Buchlov přivítá v neděli 24. a pondělí 25. dubna nejen zájemce o prohlídku hradu a jeho bohatou historii, ale i příznivce jarních setkání s rodinou, známými a přáteli. 

Na hradě bude k vidění výstava kraslic a starobylých velikonočních pohlednic, malí návštěvníci si v dětských dílnách vyzkoušejí tradiční pletení pomlázek a malování velikonočních vajíček. Na Baště bude k vidění výstava prací a výtvorů dětí DDM Šikula Uherské Hradiště, na I. hradním nádvoří bude probíhat tradiční jarmark a na II. hradním nádvoří vystoupí Sbor svatého Pluka. 

K příležitosti Velikonoc vydala správa hradu Buchlova speciální velikonoční pohlednici v omezené edici, kterou si mohou návštěvníci koupit v prodejně suvenýrů. www.hrad-buchlov.cz    

Zámek Buchlovice stejně jako loni zaplaví pestrobarevné tulipány. V interiérech zámku proběhne od 23. do 25. dubna výstava Tulipánománie, během níž bude k vidění asi 1200 řezaných tulipánů z Polska, Nizozemska a speciální tulipány na dlouhých stoncích z Francie. Při této příležitosti vydal zámek mimořádnou známku, která se jistě stane vyhledávanou sběratelskou raritou.

V pondělí 25. dubna v rámci prohlídek zámku vystoupí komorní orchestr města Kyjova a na nádvoří se představí mužský a ženský pěvecký soubor z Kudlovic s cimbálovou muzikou.

Překvapení pro návštěvníky je připraveno i v zámecké kavárně, ke kávě si mohou dopřát pravé francouzské palačinky a domácí zákusky. K prodeji budou hrnkové tulipány a sortiment květin ze zámeckého zahradnictví. www.zamek-buchlovice.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám