Hlavní obsah

Zámecké kulturní léto v Moravské Třebové pokračuje i v srpnu

Novinky, Jindřich Kos

I na druhou polovinu letošních prázdnin je na zámku v Moravské Třebové přichystáno několik kulturních akcí. Oživlé či noční prohlídky zámku nebo nedělní vystoupení a koncerty na zámeckém nádvoří.

Foto: Jindřich Kos
Článek

Muž se železnou maskou – večerní oživlé prohlídky

V sobotu 8. srpna, od 18 hodin budou probíhat v komnatách zámku oživlé prohlídky s divadelním představením na motivy románu Alexandra Dumase "Muž se železnou maskou". Výpravná kostýmní divadelní inscenace v komnatách zámku je vhodná pro celou rodinu.

Dobrodružný příběh, který pochází z pera slavného autora Tří mušketýrů, je všeobecně známý a v minulosti se dočkal i řady filmových zpracování. Tentokrát jej můžete zhlédnout v adaptaci divadelní skupiny Exulis v kulisách moravskotřebovského zámku.  

Romantický příběh vypráví o krutém osudu královského prince zakutého do železné masky, který nikdy neměl spatřit světlo světa. Právo a spravedlnost však tentokrát ponese jména slavných a obávaných královských mušketýrů Athose, Porthose, Aramise a d'Artagnana, kteří navzdory svému přátelství budou rozděleni vůlí krále Ludvíka XIV. Podaří se jim najít odvahu a staré přátelství a dosadit na královský trůn právoplatného prince?  

Začátky prohlídek budou v 18:00, 19:00, 20:00 a 21:00. Doporučujeme vstupenky si zarezervovat.

Cirkus plný loutek

V neděli 9. srpna, od 16 hodin na nádvoří zámku vystoupí dvojice klaunů a zábavnou formou předvede pestrou škálu loutkových umělců, kouzla a prvky magie.

Diváci uvidí loutkařské technologie dávno zapomenuté i zcela nově objevené. K vidění budu: fakír a jeho dvě tanečnice, divocí psi, donský kozák, stepaři ze Skotska, krásná akrobatka, drezůra koní, žena zvedající těžká břemena, kouzelná bedna a další. Uvádí divadlo Emillion z Brna. Vstup zdarma.

Don Quiote de la Ancha

Představení, které vám prodlouží život, v režii Bolka Polívky uvádí divadlo Klaunika z Brna. Toto představení bylo uváděno v několika zemích a získalo řadu cen. Divadlo Klaunika bylo založeno žáky Bolka Polívky Zdeňkem Mazačem a Zdeňkem Korčianem v roce 1986. Jedná se o autorské divadlo vyznačující se originálním inscenačním jazykem a vysokou improvizační schopností.

Neděle 16. srpna, od 17 hodin na nádvoří zámku. Vstup zdarma.

Nedělní koncert: VSH

VSH neboli Volné sdružení hudebníků z Moravské Třebové zahraje na nádvoří zámku známé písně a filmové melodie v akustickém provedení. Můžete se těšit na písně od Oazis, Red Hot Chili Peppers, REM, Prodigy, Moniky Načevy, Amy Winehouse, Z. Navarové, R Milera nebo melodie z filmů a seriálů Poslední mohykán, Mission Impossible, Nemocnice na kraji města, Návštěvníci, Fantomas či známý motiv z Bondovek.

Neděle 23. srpna, od 17 hodin na nádvoří zámku. Vstup zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám