Hlavní obsah

Základní škola ve Schwarzově ulici hostila Plzeňskou dopravní ligu

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Základní škola ve Schwarzově ulici byla 11. listopadu místem, kde se konal již 30. ročník soutěže základních škol – Plzeňská dopravní liga pro školní rok 2015 - 2016.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

Pořadatelem této soutěže byl Autoklub Plzeň ve spolupráci s odborem dopravy a odborem školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně pod patronací BESIP pro Plzeňský kraj.

Cílem soutěže bylo ověřit znalosti dětí získané v dopravní a zdravotní výchově a přispět tak ke zdokonalení a zvýšení efektivnosti výchovně vzdělávací práce v těchto oblastech. Soutěž také podala přehled o úrovni dopravní a zdravotní výchovy na jednotlivých plzeňských základních školách.

Na soutěži dále spolupracoval Městský obvod Plzeň 3, Oblastní spolek ČČK Plzeň – město a Rokycany a Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje.

„Dopravní výchova patří mezi nejdůležitější oblasti v bezpečnosti silničního provozu u dětí, a proto podporujeme aktivity, které vedou nejen ke zvýšení jejich bezpečnosti na ulicích, ale také zvýšení úrovně znalostí školáků ve zdravotní oblasti,” uvedl David Procházka, místostarosta Městského obvodu Plzeň 3, který spolu se zástupci Magistrátu města Plzně a Hasičského záchranného sboru zahájil městské kolo této soutěže.

Městského kola dopravní ligy se zúčastnilo celkem třináct plzeňských základních škol a vítězem se stalo „domácí“ družstvo 2. ZŠ ve Schwarzově ulici, které se za odměnu zúčastní exkurze k Letecké záchranné službě v Líních.

Reklama

Výběr článků

Načítám