Hlavní obsah

Základní škola Hanspaulka oslavila 80 let své existence

Novinky, Karolína Kudláčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 22. listopadu oslavila ZŠ Hanspaulka 80. narozeniny Dnem otevřených dveří. Oslavila je v dobré kondici nejen proto, že se honosí titulem Excelentní jazyková škola Prahy 6, ale hlavně pro celkovou kvalitu výuky a přístup k žákům i jejich rodičům.

Foto: Karolína Kudláčková

Vypouštění balónků s blahopřáními ZŠ Hanspaulka.

Článek

Již od rána se mohla veřejnost přijít podívat do vyučovacích hodin a současní žáci měli možnost besedovat se svými předchůdci: hudebníky Václavem Koptou či Janem Kalouskem, s psychiatrem Janem Cimickým či s novinářem Pavlem Zunou.  

Jednotlivé učebny nabízely bohatý program také v odpoledních hodinách. Zatímco třídy prvňáků sloužily především k prezentaci vzdělávacího plánu školy pod názvem Učíme se učit se – chceme rozumět sobě, druhým i světu kolem, třídy vyšších ročníků jejich žáci za pomoci bývalých žáků a svých učitelů naplnili dokumenty (fotografiemi, vysvědčeními apod.) i předměty typickými pro jednotlivé epochy existence školy.  V jedné z nich například běželo několik amatérských filmů dokumentujících konkrétní třídní kolektiv během téměř celé jeho devítileté docházky.  

Narozeninová oslava vyvrcholila krátkým akustickým koncertem bývalých žáků v čele Ivanem Hlasem. V 19 hodin se z nádvoří školy vzneslo 80 bílých balónků s přivázanými blahopřáními škole. O tom, že škola opravdu naplňuje ideu důležitého komunitního činitele, svědčí zájem veřejnosti strávit den v jejích útrobách a pomoci jí celou tuto výjimečnou akci zrealizovat. Jeden z balónků údajně doletěl až do Polska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám