Hlavní obsah

Zajímavé osobnosti budou debatovat při druhých Broumovských diskusích

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředseda vlády Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL), klimatolog Václav Cílek, reportér ČT Zdeněk Velíšek, kněz Tomáš Holub či ředitel Lékařů bez hranic Pavel Gruber zavítají za tři týdny spolu s dalšími osobnostmi na druhé Broumovské diskuse. Konference se uskuteční ve dnech 2. až 3. listopadu v broumovském klášteře.

Foto: Jan Flieger

Publicista a komentátor Roman Joch zavítá na Broumovské diskuse už podruhé. Tentokrát se bude debatovat o míru.

Článek

Druhý ročník dvoudenního diskusního setkání se letos koná na téma Mír u příležitosti 70. výročí konce II. světové války. Konference otevřená široké veřejnosti se bude konat  v nových Opatských sálech Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov ve třech programových blocích. Veřejnost bude mít opět možnost prohlédnout si část nedávno revitalizovaných prostor benediktinské památky. 

Svou účast již potvrdili či předběžně přislíbili místopředseda vlády Pavel Bělobrádek, moderátor, reportér a překladatel Zdeněk Velíšek, kněz a generální sekretář České biskupské konference Tomáš Holub, geolog a klimatolog Václav Cílek, komentátor a publicista Roman Joch, kazatel Rostislav Staněk, diplomat Petr Tůma, kněz a historik Tomáš Petráček nebo ředitel Lékařů bez hranic Pavel Gruber.

„Setkání významných osobností na konferenci přinese různé pohledy na současnou světovou situaci. Bude reagovat na válečné konflikty stejně jako na soužití v rámci Evropské unie. Cílem setkání je přispět k vytvoření společenské atmosféry, v níž se nebudeme vzdávat svobody a přijmeme odpovědnost, kterou každý z nás v demokratické společnosti má a letos budeme diskutovat, jak tuto odpovědnost naplnit na cestě k harmonickému soužití bez konfliktů,“ uvedl Jan Školník z pořádajícího Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov.

Vstupné na jeden blok konference je 50 Kč, na všechny tři bloky 120 Kč, studenti mají vstup zdarma. Konferenci doplní zajímavý doprovodný program: projekce dokumentu Zemřít ukamenováním, který získal cenu za mír a spravedlnost, výstava prací žáků ZŠ Hradební na téma Mír, mše svatá v hřbitovním kostele Panny Marie, Dušičkový koncert Jakuba Hrubého v klášterním kostele sv. Vojtěcha nebo mše svatá celebrovaná Tomášem Holubem v klášterním kostele sv. Vojtěcha.

Zájemci o účast se mohou registrovat na emailu: dana.cernotova@broumovsko.cz a také mohou využít nového klášterního ubytování v renovovaných mnišských celách Domu hostů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám