Hlavní obsah

Zájemci si mohou v Ostravě zahrát curling

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy, s.r.o. nabízí veřejnosti netradiční sport - curling. Pět profesionálních drah je připraveno na Zimním stadionu v Ostravě-Porubě. Zahrát si veřejnost může od 23. března do 14. května každý den včetně svátků a víkendů vždy od 7 do 22 hodin.

Foto: Josef Zajíc

Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy,s.r.o.26.3.2015 - Připraveno pět curlingových drah.

Článek

Curling je velmi stará sportovní disciplína, o které má lidstvo povědomí od roku 1540. Zprávy přišly pravděpodobně ze Skotska, kde se v roce 1565 objevilo již první nejstarší vyobrazení tohoto sportu. Skotové tuto hru rozšířili do celého světa. V Edinburghu sídlí také světová federace curlingu World Curling Federation VCF.

Sport se objevil na programu zimních olympijských her v roce 1924 a 1928 pak se z programu vytratil. Teprve v roce 1998 na XVII. ZOH v Naganu zažil svoji novodobou premiéru.

„V Ostravě měl curling premiéru na jaře minulého roku díky projektu OSTRAVA - Evropské město sportu 2014. S myšlenkou vybudovat na Zimním stadionu v Ostravě-Porubě dráhy pro curlery si pohrávala společnost SAREZA již několik let a díky získané dotaci se myšlenku podařilo zrealizovat. V roce 2014 jsme pro veřejnost připravili 38 provozních dnů, včetně svátků, využívaly se 3 dráhy 15 hodin denně. Přišlo 3186 návštěvníků," informovala   Hana Ryšánková, tisková mluvčí společnosti SAREZA.

„V roce 2015 jsme pro hráče připravili 5 drah, sady kamenů pro dopělé jsou doplněny o sadu kamenů pro děti (kámen pro dospělé váží 20 kg, pro děti 11 kg), k dispozici jsou opět kluzné návleky, metličky a také vyhřívané zázemí, které je vhodné také na oslavy nebo teambuildingové akce,” dodala mluvčí.

Ve středu 26. března na pěti drahách již pilně trénovali a hráli zájemci, kterým se sport zalíbil, a s prostředím a podmínkami, které zde Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy, s.r.o., nabízí, byli spokojeni.

„Zkusili jsme si curling poprvé loni. Natolik nás nadchl tady v Ostravě, že jsme se rovnou pustili do soutěží třetí ligy. Vytvořili jsme tým a jsme rádi, že je to opět na ostravském zimáku v Porubě a že můžeme trénovat a hrát,” řekl v průběhu hry Michal Pistolas z Radia Čas.

Dráhy se dají rezervovat telefonicky i přes rezervační systém na webu www.sareza.cz. Curling lze také sledovat díky on-line kamerám. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám