Hlavní obsah

Zájemci se v Uherskohradišťské nemocnici učili péči o své blízké

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako další nemocnice v kraji i Uherskohradišťská nemocnice chce pomoci lidem, kteří se starají doma o nemocné příbuzné. Zájem veřejnosti je velký, a tak již podruhé uspořádala 10. dubna seminář pro pečující osoby.

Foto: archiv UHN
Článek

Semináře se zúčastnilo 15 zájemců z Uherskohradišťska. Přednášející z řad odborníků Uherskohradišťské nemocnice je seznámili nejen s pomocí na lůžku, ale také s formami výživy daného člověka. Fyzioterapeutky předvedly správné polohování imobilních pacientů při respektování školy zad, nutriční terapeutka potom vysvětlila, jak by se měli stravovat lidé v seniorském věku a při potížích typu cukrovka.

"Mám tatínka, který nedávno kvůli komplikacím při diabetu přišel o obě nohy, a tak sháním informace, které by mi pomohly ulehčit péči o něj," svěřila se jedna z účastnic semináře Martina Kosniovská a dodala: "Naučila jsem se tady hodně věcí, které doma určitě využiju."  

Reklama

Výběr článků

Načítám