Hlavní obsah

Zájemci se budou učit „učit o počasí“

Novinky, Pavel Ratkovský

Středisko Chaloupky Kněžice v těchto dnech připravuje další seminář z cyklu Učíme se v přírodě. Lektoři z Českého hydrometeorologického ústavu, Zdravotního ústavu a Chaloupek provedou účastníky semináře meteorologií a klimatologií, její historií, současným poznáním a výhledem do budoucna.

Foto: Pavel Ratkovský

Mračna jsou v meteorologii důležitá

Článek

"A nebudeme se věnovat jen nejnovějším poznatkům vědy, ale zaměříme se i na metodiku výuky, naučíme se vyrábět horkovzdušný balón nebo třeba mlžnou komoru," láká zájemce o seminář Martin Kříž, vedoucí střediska.

A jaká budou další témata odborného víkendu? Metodika měření meteorologických veličin, čistota ovzduší, představení dostupné přístrojové techniky, pranostiky a předpovídání počasí podle přírodních jevů, globální změny klimatu, fenologie nebo představení a možnost zakoupení Atlasu podnebí Česka. Přehled témat a lektorů najdete na webu www.chaloupky.cz.

Součástí akce bude i exkurze na výzkumnou plochu, kterou Chaloupky sledují pro Výzkumný ústav lesního hospodářství a myslivosti. Na akci se mohou učitelé základních a středních škol z kraje Vysočina hlásit zdarma, protože jde o aktivitu z Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost Evropské unie. Meteovíkend je naplánován na 10. - 12. prosince 2010.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám