Hlavní obsah

Zahradnictví podporující péči o seniory v domácnostech se dočkalo slavnostního otevření

Novinky, Petr Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahradnictví Spokojené slunce v Dolním Bousově založené obecně prospěšnou společností Spokojený domov již několik měsíců slouží veřejnosti, ale zároveň desítkám seniorů a handicapovaných. V pátek 30. května se uskutečnilo jeho slavnostní otevření, které si nenechaly ujít desítky lidí ze širokého okolí.

Foto: Petr Novák

Vedoucí zahradnictví Miluška Pavlíková spolu s hercem Václavem Knopem slavnostně krájí dort s logem zahradnictví.

Článek

Vedoucí zahradnictví Miluše Pavlíková připravila bohatou výstavu fotografií mapující uplynulý rok, za který se podařilo léta opuštěný objekt zvelebit a obnovit v něm zahradnickou činnost. Podíl na tom mají nejen zaměstnanci Spokojeného domova, ale také řada dobrovolníků. Ruku k dílu přiložil i majitel objektu Jan Harcuba, který za svou práci na opravě skleníku obdržel od vedoucí zahradnictví speciální certifikát pro sklenářského mistra.

Hostem slavnostního odpoledne byl rovněž herec a dabér Václav Knop, který spolu s Miluškou Pavlíkovou rozkrojil dort s logem zahradnictví. Václav Knop, který se proslavil například jako profesor Jonáš ze seriálu Hospoda či dabér Franka Burnse (M*A*S*H), ale jeho hlas můžete znát i z reproduktorů mnoha nádražních rozhlasů po celé republice, je oficiální tváří Spokojeného domova a zúčastňuje se pravidelně většiny jeho akcí.

Pro návštěvníky slavnostního otevření zahradnictví bylo připraveno také občerstvení připravené převážně z vlastních vypěstovaných surovin.

Zahradnictví Spokojené slunce se nachází v Dolním Bousově v ulici V Lipkách naproti hřbitovu a je otevřeno od pondělí do pátku od 8 do 16 hodin. Více informací získáte na webových stránkách zahradnictví.

Zisky z provozu zahradnictví slouží na podporu sociálních služeb obecně prospěšné společnosti Spokojený domov, které spočívají v péči o seniory a handicapované v jejich vlastních domácnostech. Spokojený domov byl založen v roce 2004 a aktuálně se stará o 90 osob (včetně lidí upoutaných na lůžko) ve městech i na vesnicích Mladoboleslavka a Českého ráje.

Reklama

Výběr článků

Načítám