Hlavní obsah

Zahrádkáři pořádají o víkendu v Brně výstavu svých výpěstků

Novinky, Hana Nehybová

Tradiční podzimní výstava členů Českého zahrádkářského svazu se koná o nadcházejícím víkendu v prostorách Pivovarského pohostinství na Mendlově náměstí v Brně. Pořádají ji zahrádkáři z Územního sdružení ČZS jižní Morava.

Foto: ČZS
Článek

Český zahrádkářský svaz ( http://www.zahradkari.cz/ ) vznikl v roce 1957 na základech předchozí organizace s názvem Jednota zahrádkářů. Cílem svazu bylo hájit zájmy členů a vytvářet podmínky pro zahrádkaření a smysluplné využití volného času.

V současnosti svaz sdružuje téměř 170 tisíc členů se společným zájmem o pěstování rostlin a pořádá nejen pro své členy, ale zejména pro širokou veřejnost různé tematické výstavy.

Jednou z nich je nadcházející Podzimní výstava výpěstků ze zahrad a vinohradů, která se bude konat v prostorách Pivovarského pohostinství na Mendlově náměstí v Brně od pátku 30. zář.

Zahrádkáři připravili expozice nejen zeleniny a ovoce, ale také hroznů, okrasných dýní, bylinek i květin. V rámci výstavy budou mít svou expozici také včelaři. Předvedou nejen úly, ale také včelařské produkty. Dále budou k vidění rukodělné výrobky a ukázky starých i nových potřeb pro zahrádkáře.

Vystavovatelé také slibují ochutnávku jablečného moštu. Bude připraven i prodej burčáku a vína, košt domácí meruňkovice a degustace ovoce. Zahrádkáři pro zájemce připravili i poradenskou službu a prodej hnojiv či postřiků.

Otevřeno je v pátek 30. září od 13 do 18 hodin, v sobotu 1. října od 10 do 18 hodin a v neděli 2. října od 10 do 17 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám