Hlavní obsah

Začíná Masters of Rock 2017, Vizovice budou pod dohledem policistů

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční rockový festival Masters of Rock začne ve čtvrtek 13. července ve Vizovicích. Kromě desetitisíců fanoušků rockové muziky do města zamíří i desítky policistů.

Foto: Policie ČR

Dopravní kontrola u Vizovic při loňském festivalu.

Článek

„Každoroční akce na několik dní výrazně ovlivní život nejen místních občanů Vizovic a nejbližšího okolí, ale také policistů. Desetitisíce fanoušků představují jisté komplikace, které se však ve spolupráci s pořadateli festivalu budeme snažit minimalizovat,“ informovala policejní mluvčí Lucia Javoříková.

Ve Vizovicích a okolí festivalového areálu budou podle mluvčí každý den desítky policistů z obvodních oddělení, pohotovostního a eskortního oddělení, dopravní policie, kriminalistů, cizinecké policie a taktéž psovodi a jízdní policie. Jejich hlavními úkoly bude zajištění veřejného pořádku, ochrana bezpečnosti osob a majetku, předcházení trestné činnosti a v neposlední řadě dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu.

Parkování bude zajištěno v okolí areálu a na odstavných parkovištích. Policie doporučuje sledovat a respektovat dopravní značení a uposlechnout rad a pokynů policistů a pořadatelů.

„Oproti loňským ročníkům je zde v dopravě jedna zásadní změna. Cesta ze Zádveřic do Vizovic, zvaná stará Zádveřická, bude až k odbočce na Těchlovský kopec obousměrná a bude zde zákaz parkování. Parkování bude možné až v jednosměrné ulici podél cesty na Těchlovský kopec a na velké louce na Těchlovském kopci,” dodala policejní mluvčí.

Opatrní by měli být i řidiči, kteří Vizovicemi budou jen projíždět, neboť se dá očekávat zvýšený pohyb chodců na silnici. „Jako každoročně bude i na tomto hlavním tahu úplný zákaz parkování. Po celý průběh festivalu budou policisté u řidičů provádět test na alkohol a drogy,” zdůraznila Lucie Javoříková.

Policisté varují také před zvýšenou aktivitou zlodějů. Doporučují, aby lidé cenné věci nenechávali volně odložené ve stanech a měli je stále u sebe. Mobily, fotoaparáty, peníze či doklady je lepší mít přes noc schované u sebe ve spacích pytlech, neboť zloději vykrádají i stany, v nichž jejich majitelé spí.

„Muži zákona v uniformách i v civilu budou procházet stanová městečka a snažit se tyto krádeže co nejvíce minimalizovat. Ke kontrolám v terénu budou používat policejní čtyřkolky a v nočních hodinách i dalekohled s nočním viděním. Přesto musejí návštěvníci i samotní obyvatelé Vizovic převzít za své věci odpovědnost sami a být více obezřetní,“ řekla policejní mluvčí.

Bezpečnostní opatření potrvá až do pondělí 17. července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám