Hlavní obsah

Začíná baseballové finále, brněnští Draci změří síly s týmem Eagles Praha

Novinky, Marek Vičar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již v sobotu 18. srpna ve 14 hodin vyběhnou hráči brněnských Draků k prvnímu zápasu finálové série proti Eagles Praha. Druhý zápas začíná v neděli 19. srpna taktéž v 14.00 na Městském baseballovém stadionu v Brně-Komárově.

Foto: Marek Vičar

Martin Schneider je jedním z tahounů brněnského celku

Článek

Brněnské hráče čeká 18. finále v řadě. Šestnáct jich vyhráli, vloni podlehli Technice Brno, která přerušila úžasnou sérii šestnácti titulů v řadě. Letos tedy Draci baseballový titul neobhajují, ale o to více jej chtějí po dvou letech získat.

V cestě jim stojí tým Eagles Praha, vedený reprezentačním trenérem Andym Berglundem. Eagles skončili třetí po základní části a v semifinále narazili na obhájce titulu - brněnskou Techniku. O postupujícím musel rozhodovat až pátý zápas, ve kterém Eagles proti favoritovi uspěli a zahrají si finále.

Brněnští Draci taktéž neměli jednoduchý postup. Vítězství nad pražskou Kotlářkou stvrdili ve čtvrtém zápase série. Od vyrovnání série byli přitom hráči Kotlářky pouze jeden jediný out, ale Draci se v poslední směně díky vůli a bojovnosti na soupeře dotáhli a porazili ho.

Finále tedy stejné jako v roce 2004. Draci Brno – Eagles Praha. Brno má z letošní základní části v zápasech s Eagles kladnou bilanci 4 vítězství, 1 porážka. Všechny zápasy byly vyrovnané, dva skončily pouze o bod. Vyrovnaná bitva se dá čekat i ve finále.

Eagles spoléhají na mladé nadhazovače Matěje Huška a Daniela Vítka. Ofenzívu táhnou hlavně reprezentanti Jan Drábek a Matěj Hejma. Celkově jsou ale velmi bojovně naladěni, protože postup přes Techniku určitě ukázal jejich sílu.

Draci si na soupeře věří, mezi ofenzivní lídry týmu patří zahraniční posily Tom Brice a Alex Derhak. Martin Schneider se blýskl walk off homerunem v prvním semifinálovém zápase. „Musíme hrát uvolněně, zodpovědně a bez chyb, dostávat jejich obranu pod tlak a využívat situací ke skórování a hlavně, což je pro mě osobně nejdůležitější, se dobře bavit," vidí recept na Eagles Martin Schneider.

Dobře bavit se snad budou i diváci, kteří dorazí na Městský baseballový stadion v Brně-Komárově. Finálová série začíná v sobotu v 14.00, pokračuje v neděli ve stejný čas. Třetí zápas se hraje o týden později v sobotu 25. srpna v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám