Hlavní obsah

Žáci základních uměleckých škol koncertovali na neurologii ve zlínské nemocnici

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrovolnické centrum Krajské nemocnice T. Bati uspořádalo v úterý 29. ledna pro pacienty další ze svých akcí. Tentokrát přijeli žáci Základní umělecké školy Zlín a Základní umělecké školy Rudolfa Firkušného Napajedla zahrát pacientům neurologického oddělení.

Foto: Adéla Čuříková
Článek

Zuzana Škárová, Anastázie Hořáková, Tereza Hanáčková, Anna Ovesná a Martin Uhlík pod vedením učitelek Šárky Trávníčkové a Radany Váňové odehráli koncert přímo v prostorách neurologie.

Na programu byla například hudba k filmu Schindlerův seznam, ale také klasika od skladatele Johanna Sebastiana Bacha. Pacienti si mohli vychutnávat variace tří hudebních nástrojů – houslí, violy a violoncella.

„My možnost koncertovat v nemocnici opravdu vítáme. Je to přínosné pro pacienty i pro naše děti, které se častějším vystupováním před obecenstvem zbaví trémy. A také je to teď dobrý trénink před soutěží, na kterou se chystáme,” uvedla Šárka Trávníčková, učitelka ZUŠ Zlín.

Dobrovolnické centrum Krajské nemocnice T. Bati pořádá během roku řadu akcí pro pacienty. Kromě koncertů teď chystá pro nemocné přání k Mezinárodnímu dni žen a pomlázku na Velikonoce.

Reklama

Výběr článků

Načítám