Hlavní obsah

Žáci třineckých základních škol soutěžili v poskytování první pomoci

Novinky, Milan Haluška

Téměř stovka dětí z deseti třineckých základních škol se zapojila do soutěže o poskytování první pomoci, kterou zorganizovala Kvalifikační a personální agentura. Soutěž byla určena žákům 8. a 9. tříd.

Foto: ZZS MSK

Ze soutěže

Článek

Vybraní žáci soutěžili jako tým v deseti modelových ukázkách záchrany života a měli za úkol předvést své znalosti z oblasti první pomoci, kterým se naučili během školení. Soutěž byla zorganizována díky finančním prostředkům získaným z grantu města Třinec, partnerem se stal Dům dětí a mládeže v Třinci, kde se akce konala.

Vítězství v soutěži získala ZŠ Slezská, druhé místo obsadila ZŠ Petra Bezruče, třetí místo Základní škola s polským vyučovacím jazykem. Vítězové získali pro své školy hodnotné ceny ve formě resuscitačních loutek a také všichni ostatní účastníci obdrželi drobné dárečky

Na celou akci dohlíželi a organizačně se na jejím průběhu podíleli záchranáři Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje. Díky projektu OP VK se v letošním roce zapojí do navazujícího projektu První pomoc - šance pro život 2 - výuka První pomoci pro učitele a provozní zaměstnance základních a středních škol v Moravskoslezském kraji, a bude proškoleno zhruba pět tisíc osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám