Hlavní obsah

Žáci středních škol Plzeňského kraje se poměřili při technické olympiádě

Novinky, Alena Lochmannová

Autoři soutěžních prací v rámci soutěže Technická olympiáda Plzeňského kraje byli ve středu 6. února oceněni na půdě Západočeské univerzity v Plzni.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Výroba a programování robota ASURO, Elektrokolo, Stavba elektromobilu a Quadrocopter jsou projekty, které zaujaly hodnotící komisi Technické olympiády

Článek

Technická olympiáda Plzeňského kraje je soutěž školních týmů středních škol v řešení tematických okruhů technických problémů stanovených Západočeskou univerzitou v Plzni. Soutěžní týmy musí být tvořeny nejméně dvěma studenty z jedné školy, pomoc jiných subjektů je zakázána.

Výroba a programování robota ASURO, Elektrokolo, Stavba elektromobilu a Quadrocopter jsou projekty, které zaujaly hodnotící komisi Technické olympiády Plzeňského kraje. Odměny v podobě tabletů a poukázek na nákup elektroniky převzali studenti středních škol a gymnázií ve středu 5. ledna z rukou hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse a rektorky Západočeské univerzity v Plzni Ilony Mauritzové.

Přihlášeno bylo 15 soutěžních týmů z celkem devíti škol Plzeňského kraje. Prezentace soutěžních prací se celý den odehrávaly v prostorách Západočeské univerzity v Plzni.

„Jsem rád, že mohu ocenit studenty, kteří budou pokračovat ve studiu zde na Západočeské univerzitě. Přeji si, aby náš kraj vzkvétal, a věřím, že vy k tomu svoji činností přispějete,” promluvil ke studentům před vyhlášením výsledků hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs.

„Chtěla bych ocenit přístup všech středních škol, které umožňují svým studentům rozvíjet jejich dovednosti v technických oborech nad rámec standardní výuky. Jako rektorku univerzity mne těší, že Plzeňský kraj společně s námi podporuje zájem o studium těchto oborů, které představují jistotu pozdějšího bezproblémového uplatnění v praxi,” ocenila studentské práce také rektorka ZČU Ilona Mauritzová.

Jako nejlepší práce byly vyhodnoceny projekty Výroba a programování robota ASURO žáků Gymnázia J. Š. Baara v Domažlicích, Elektrokolo žáků Gymnázia Sušice, Stavba elektromobilu žáků Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy elektrotechnické Plzeň a Quadrocopter žáků SPŠ strojnické a SOŠ prof. Švejcara Plzeň.

Reklama

Výběr článků

Načítám