Hlavní obsah

Žáci kroměřížské ZUŠ děkují pracovníkům sociálních služeb za péči o seniory

Novinky, Redakce Novinky

Žáci Základní umělecké školy Kroměříž se rozhodli uměleckými výkony ve formě krátkých videí poděkovat pracovníkům Sociálních služeb města Kroměříže, kteří v nelehké době pečují o seniory a zdravotně postižené v jednotlivých sociálních službách.

Foto: Město Kroměříž

Článek

„Jejich práce je zvláště v tomto období velmi náročná a stejně hodnotná jako v práce všech ostatních v první linii boje proti nákaze koronaviru,“ uvedla ředitelka Sociálních služeb města Kroměříže Dagmar Klučková. „V rámci právě probíhajícího projektu Alzheimerův uzel, jsme navázali milou spolupráci s kroměřížskou zuškou, jejíž žáci se zhostili úkolu poděkovat prostřednictvím videí všem pracovníkům naší organizace,“ dodala.

Klienti domovů jsou kvůli ohrožení nákazou koronavirem již několik týdnů bez přímého kontaktu se svými blízkými, rodinami, přáteli, nemohou vykonávat některé společné činnosti, na něž byli zvyklí, nemohou vycházet ze zařízení.

„Situace je složitá pro ně a náročná i pro pracovníky, kteří o ně pečují. A právě oni si zaslouží ocenění a poděkování. A od dětí potěší dvojnásob,“ řekl místostarosta Vít Peštuka.

Malí hudebníci, zpěváci či herci, žáci ZUŠ Kroměříž, vytvořili děkovná videa, která představují jejich umělecké výkony a zároveň upozorňují na obětavou práci, již pracovníci sociálních služeb odvádějí. Videa bude možné zhlédnout na sociálních sítích Základní umělecké školy Kroměříž, Sociálních služeb města Kroměříže a dalších partnerů.

Akce navazuje na úspěchy projektu Duha nad Kroměříží, v němž děti ze školek a škol kreslily obrázky pro klienty, aby jim pomohly překonat náročné období.

Reklama

Výběr článků

Načítám