Hlavní obsah

Záchranka ve Valašském Meziříčí má nové garáže

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vozidla výjezdové základny Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje ve Valašském Meziříčí parkují od úterý 21. března v nových garážích.

Foto: Zlínský kraj

Nové garáže byly slavnostně otevřeny v úterý.

Článek

„Výstavbou nového objektu se rozšířila základna o tři garážová stání i související zázemí, Investorem stavby za 7,7 miliónu korun byl Zlínský kraj,“ informovala krajská tisková mluvčí Renata Janečková.

„Složky integrovaného záchranného systému nabývají v naší společnosti stále většího významu. Práce záchranářů si velmi vážím, neboť je velmi náročná a stresující a ne každý je schopen ji vykonávat. Věřím, že tato nová přístavba bude dobře sloužit svému účelu a místní záchranáři se zde mezi jednotlivými výjezdy budou dobře cítit,“ řekl při slavnostním otevření objektu hejtman Jiří Čunek.

V nové přístavbě garáží bude parkovat vozidlo pro hromadná neštěstí, náhradní sanitka a doprovodné auto lékaře. Tím se zajistí vhodné teplotní podmínky pro parkování vozů, které jsou nezbytné s ohledem na jejich vybavenost léčivy a zdravotnickým materiálem. Automobily totiž dosud parkovaly venku.

„Zlínský kraj, který je zřizovatelem Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje, v uplynulých letech postavil několik nových výjezdových základen záchranky na svém území. Dokončením základny v Suché Lozi na podzim loňského roku kraj docílil plného pokrytí území kraje záchrannou službou v požadovaném dojezdovém časovém limitu 20 minut. Kromě toho hodně peněz investuje do obměny vozového parku, zdravotnických přístrojů i modernizace komunikačního systému operačního střediska krajských záchranářů,“ doplnila Rena Janečková.

Reklama

Výběr článků

Načítám