Hlavní obsah

Zachránil z plamenů člověka, sám se popálil

Novinky, Leona Roháčková

Je málo těch, kdo se bez váhání vrhnou na pomoc jinému člověku. Třeba i za cenou vlastního zranění. Jedním z nich je muž z Kvasic, který v pátek 31. ledna zachránil z plamenů jiného muže. Sám utrpěl popáleniny.

Foto: HZS ZLK
Článek

V pátek zhruba hodinu před půlnocí vypukl v Kvasicích požár provizorního přístřešku, obývaného bezdomovci. Uvnitř se v té chvíli nacházely dvě osoby. Požáru si jako první všiml jeden z hostů blízké restaurace, který zaregistroval dva metry vysoké plameny nad zdí areálu podniku.

„Svědek vylezl na dětskou klouzačku, ze které viděl člověka, plazícího se pryč. Poté si všiml dalšího muže, který se snažil dostat z plameny zasaženého stanu a spacího pytle," popsal dramatické okamžiky mluvčí zlínských hasičů Libor Netopil.

Muž okamžitě přeskočil zeď, zdolal plot a z ležícího bezdomovce strhal tavící se látku. Následně se mu ho podařilo odtáhnout mimo hořící přístřešek. Do příjezdu hasičů se muž ještě k požáru vrátil, aby se přesvědčil, že na místě už nikdo další není.

Člověk, kterého zachránil před plameny, vyvázl bez zranění. „Zachránce utrpěl popáleniny, které mu ošetřil lékař záchranné služby. Za statečnost, se kterou zachránil lidský život, mu patří odiv a uznání,“ dodal Netopil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám