Hlavní obsah

Záchrana zraněné ženy trvala pět hodin, pěšky postupující hasiče navigoval manžel

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli odpoledne se zlínští hasiči vypravili do lokality Malého Lopeníku. Na pomoc zraněné ženě je zavolal její manžel. Vzhledem terénu, nepřístupnému pro techniku, museli hasiči ke zraněné dojít pěšky a transportovat ji k sanitce. Zásah trval bezmála pět hodin.

Foto: HZS ZLK

Ilustrační foto

Článek

Manžel zavolal hasiče ve tři hodiny odpoledne s tím, že jim zadal přesné souřadnice místa, kde se nacházejí. 

"Vzhledem k nepřístupnosti terénu pro naši těžkou zásahovou techniku byla na místo vyslána jednotka s vozidlem lezecké skupiny TA L-2 Land Rover. Po příjezdu do Lopeníku jsme zjistili, že terén je neprůjezdný i pro terénní speciál. Po dohodě s posádkou zdravotnické záchranné služby z Uherského Hradiště, jednotka vyrazila ke zraněné pěšky," popsal dramatickou situaci mluvčí zlínských hasičů Libor Netopil. 

Po třiceti minutách intenzivní chůze v náročném terénu s čerstvou pokrývkou sněhu se hasiči dostali k ženě, která měla zlomenou nohu. Hasiči zraněnou uložili do vakuové matrace a za pomocí vanových nosítek ji transportovali k sanitnímu vozu, kterému se podařilo dostat poblíž místa události cestou vedoucí z opačné strany Malého Lopeníku. Celý zásah trval bezmála pět hodin.

"Značně ho usnadnil fakt, že manžel zraněné s námi neustále komunikoval a dokázal podat přesné informace o místě, kde se nacházejí," dodal mluvčí. 

Reklama

Výběr článků

Načítám