Hlavní obsah

Začátek prázdnin ve Velkých Karlovicích přinese soutěž sýrů, Formanský den i koncert pod širým nebem

Novinky, Martina Žáčková

Velké Karlovice patří k nejvyhledávanějším cílům turistů v Beskydech. Dovolenou v kulise neporušené přírody a s kvalitním zázemím nejrůznějších služeb včetně wellness a zábavy pro děti tu návštěvníkům každoročně zpestří i celá řada akcí. Hned první prázdninový víkend jich nabídne pět.

Foto: archiv pořadatelů

Sobotní Formanský den nabídne atraktivní podívanou.

Článek

Sobota 2. července potěší především gurmány. Od 11 do 14 hodin se uskuteční ve Spa hotelu Lanterna 8. ročník soutěže o nejlepší sýr, v níž porovnají svůj um regionální producenti. Návštěvníci budou moci nejen ochutnat, ale také si vyzkoušet, jak se kombinují sýry s víny. Atmosféru zpříjemní cimbálová muzika Jánoš.

V blízkém Gril srubu Razula, u dětského parku Razulák, se mohou zájemci zapojit do prvního prázdninového kurzu pečení valašských frgálů. Kurzy jsou novinkou letošní letní sezóny ve Velkých Karlovicích, v červenci a srpnu se budou konat každé úterý a sobotu od 10 do 13 hodin. Vedou je pekařky Resortu Valachy, návštěvníci se dozví zajímavosti o historii i výrobě těchto tradičních valašských koláčů a sami si vyrobí vlastní frgál.

U blízkého Penzionu U Dorňáků se v sobotu koná Formanský den s formanským programem s koňmi, ale také se zvěřinovými a rybími hody – připraven bude mj. zvěřinový guláš nebo pstruzi na více způsobů. Od 17 hodin bude následovat posezení s cimbálovou muzikou Kyčerka.

Milovníci relaxace mohou večer zamířit do Wellness Horal, kde je od 19 hodin připravena Saunová noc s otevírací dobou až do půlnoci a saunovými rituály každou hodinu.

V neděli 3. července se koná golfový turnaj na Golfovém hřišti Horal u hotelu Horal, připravený k oslavě 10. výročí založení místního golfového klubu. Začátek je v 9 hodin.

Pestrý bude také následující týden. Od 6. července až do konce prázdnin pořádá karlovický hotel Horal pravidelné středeční podvečery na grilovací terase s živým hudebním doprovodem v podání Zbyňka Ternera a s ochutnávkami vín. Začátek je v 18.30 hodin.

V pátek 8. července se koná první letošní koncert Karlovského hudebního léta u Penzionu Pod Pralesem. Koncerty se tu konají každý pátek na venkovním pódiu, začíná se v 19 hodin, vstupné je dobrovolné. Jako první zahraje 8. července písničkář René Souček s Adélou Jonášovou, talentovanou dcerou Pavlíny Jíšové.

V sobotu 9. července se ve Velkých Karlovicích chystá závod horských kol BIKE VALACHY s dvěma trasami různé náročnosti v délce 20 a 45 kilometrů. Uskuteční se i závody na kratších trasách pro děti, vše se startem, cílem a doprovodným programem u hotelu Galik, včetně možnosti ubytování.

U Karlovského muzea se v sobotu bude konat od 9 do 17 hodin Hrnčířský den. Připraveny jsou ukázky řemesel, tvůrčí dílny pro děti a vystoupení Cimbálové muziky Polajka a Cimbálové muziky Jiřího Kašpara.

Reklama

Výběr článků

Načítám