Hlavní obsah

Začátečník chtěl vařit pervitin v hotelu, ale všechno zpackal

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Jako zloděj, vandal a výrobce drogy v roli úplného začátečníka se projevil třiatřicetiletý muž z Uherskohradišťska. Původně chtěl uvařit v hotelu pervitin, dobře se vyspat a vykrást ledničku. Jenže všechno dokonale zpackal a teď ho čeká až pětileté vězení.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Nevydařila se mu ani krádež pokojového trezoru a když opouštěl hotel, skončil v rukou policistů. Kriminalisté mu v minulých dnech sdělili obvinění z trestného činu poškození cizí věci a nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve stádiu pokusu. Zákon na takové počínání pamatuje až pětiletým trestem odnětí svobody,“ informovala ve středu 30. března policejní mluvčí Milena Šabatová.

Minulý týden přišel muž do hotelu v Uherském Hradišti a přesto, že neměl čím zaplatit, požádal o ubytování. Jeho cílem bylo dobře se vyspat, vybílit pokojovou lednici a hlavně uvařit pervitin.

„Všechen potřebný materiál, který si přinesl v cestovní tašce, vyskládal v pokoji na stůl a začal s výrobou. Jenže byl začátečník a s výrobou neměl žádné zkušenosti. Tak se stalo, že mu skleněná nádoba při zahřívání praskla a celý obsah vytekl na koberec. Aby zahladil stopy, nenapadlo ho nic jiného, než kus poškozeného koberce vyříznout. Tím to ale neskončilo. Všechny věci určené k výrobě drogy potřeboval někam ukrýt. Část jich tedy nastrkal do otvoru, který vytvořil v sádrokartonovém podhledu pokoje a zbytek ukryl do polstrování spodní části křesla,“ popsala mužovo počínání policistka. 

Druhý den ho recepční upozornila, že by měl opustit pokoj a zaplatit. Jenže neměl čím. Rychle si zabalil osobní věci, a aby z hotelu neodcházel s prázdnou, ukradl pokojový trezor.

„S prázdnou opravdu neodcházel a také nebyl sám. Na recepci na něj totiž čekali policisté, kteří ho rovnou odvedli na služebnu, kde se ke svým činům přiznal. Škoda, kterou způsobil, je předběžně odhadnuta na necelých devatenáct tisíc korun,“ dodala na závěr k téměř tragikomické události Milena Šabatová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám