Hlavní obsah

Začala běhat a pak o tom napsala knihu

Novinky, Martina Sihelská

Ve stříbrské knihovně se ve čtvrtek vpodvečer konal křest knihy Když se dáma rozběhne aneb Ani v padesáti není pozdě, jejíž autorkou je stříbrská Zuzana Součková.

Foto: Martina Sihelská

Autogramiáda.

Článek

Slavnostní křest byl proveden nikoliv sektem, jak bývá zvykem, ale pěkně stylově sportovně, kniha i její autorka dostala sprchu iontovým nápojem.

Po křtu následovalo autorské čtení a autogramiáda. Akce přilákala zájemce ze širokého okolí, z Dolů u Boru přijela i Marie Blumová. „Autorku zná osobně můj manžel, rádi jsme přijeli a cesty nelitujeme, protože se nám tu líbí, autorka pěkně četla a vůbec, ta kniha vážně stojí za to, samozřejmě jsem si musela jeden výtisk koupit,“ uvedla Blumová.

Ve své knize Součková zmiňuje i jméno stříbrského Karla Böhma. „Tak to mě těší, že mě Zuzka zmínila, škoda, že neumím psát, také bych ji tam uvedl. My totiž občas spolu chodili běhat, mívali jsme zhruba tak podobné tempo, vždycky jsme uzavírali závod jako poslední. Jenže Zuzka se během dvou let tak vyběhala, že dnes už jí dávno nestačím, ona pořád zrychluje, zatímco já postupně zpomaluji,“ smál se Böhm.

Autorka píše doma a má velkou podporu rodiny, což bylo vidět i na křtu. „Když píše, je úplně v klidu a pohodě,“ prozradil na ni manžel Jan.

Autorka Zuzana byla mile překvapená. „Moc mě překvapila velká účast návštěvníků. Přišli běžci, neběžci, moji známí a kamarádi, ale i lidé pro mě neznámí. Myslím, že knihu jsme vypustili do života důstojně. Má dva kmotry, jedním z nich je Ĺubomír Smatana, reportér Českého rozhlasu, a druhou kmotrou je moje kamarádka Alena Levá, výkonná ředitelka firmy ve Slaném. On je běžec, ona spíše inklinuje k literární tvorbě. Oba kmotři ji řádně pocákali iontovým nápojem. A nejen knihu, ale i mě. A moje dcera Markéta knihu také ilustrovala. Podle autorského čtení a smíchu z publika soudím, že se kniha líbí a doufám, že na knižním trhu uspěje,“ usmívala se Zuzana Součková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám