Hlavní obsah

Začal boj o odpadky, dvojice mužů kradla zbytky z pražských restaurací

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrást se dá všechno, pokud to má nějakou cenu. Dokonce i odpadky z restaurace, kvůli nimž vznikl konflikt mezi pravými a nepravými odvozci odpadu, kterým se dříve říkalo popeláři. Policisté chytili nelegály při činu, o jejich aktivitách je ale již dříve informovali pracovníci svozové firmy.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

„Minulou sobotu si strážníci z Obvodního ředitelství Městské policie Praha při kontrole v Dlouhé ulici všimli dodávky, do které zrovna dvojice mužů nakládala pytle s odpadem z místní restaurace. Hlídka pojala podezření, že se jedná o nelegální svoz odpadu, a muže zkontrolovala. Ti se přiznali, že objíždějí restaurace v centru a odvážejí směsný odpad. Hlídka věc předala příslušnému správnímu orgánu k dalšímu opatření,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. 

Ředitel pražských strážníků Eduard Šuster k tomu uvedl: „Strážníci se v rámci preventivní činnosti na nešvary, jako je zapalování kontejnerů, krádeže druhotných surovin a nelegální svoz odpadu, zaměřili a na základě konkrétních poznatků se jim podařilo muže podezřelé z tohoto protiprávního jednání rychle odhalit. I tento konkrétní případ je, stejně jako mnoho dalších, důkazem, že strážníci městské policie se snaží neprodleně řešit problémy, které aktuálně trápí metropoli.”

Reklama

Výběr článků

Načítám