Hlavní obsah

Zábavný den pro celou rodinu nabídne zámek Hrubý Rohozec

Novinky, Veronika Vynikalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 7. května je pro návštěvníky Hrubého Rohozce připraven zámecký jarmark se zábavným doprovodným programem a soutěžemi pro děti i dospěláky. Na děti čekají i speciální dětské prohlídky.

Foto: Veronika Vynikalová
Článek

Hrubý Rohozec je státní zámek a národní kulturní památka, kterou můžete najít ve stejnojmenné městské části na severozápadním okraji města Turnova, v části Hrubý Rohozec.

Zámek je obklopený krásným anglickým parkem, nabízí svým návštěvníkům prohlídku více jak třiceti bohatě zařízených místností, které dříve sloužily jako reprezentační a obytné pokoje příslušníků původem francouzské hraběcí rodiny Des Fours Walderode.

V sobotu čeká návštěvníky zámku kromě klasických prohlídek a speciálních dětských prohlídek také zámecký jarmark s bohatým doprovodným programem. Pro nejmenší návštěvníky je nachystána pohádková stezka, po které budou děti pasovány na princezny či prince, dále pak spousta her s Hrací tetou, malování na obličej, staročeský pouťový kolotoč, tvořivé kreativní dílničky a další zábavné aktivity a soutěže.

Poměřit své síly můžete při závodech v pojídání koláčů se zapečenými mincemi nebo u vyrábění zvířátek ze sladkého marcipánu.

Víte, jak se chodilo dříve? Vyzkoušejte zámeckou bosou stezku a bosé hry a přijměte pozvání na malý bosý výlet rozkvetlým zámeckým parkem.

Na zámku Hrubý Rohozec máte tuto sobotu jedinečnou příležitost potěšit všechny svoje smysly. Zhlédnout můžete tradiční i netradiční řemesla a přitom se zaposlouchat do kramářských písniček. A zatímco budete ochutnávat nějaké ty staročeské speciality u jarmarečních stánků s pamlsky, vychutnáte si i taneční vystoupení v podobě vesnických scénických tanců a folklorního souboru.

Přijďte si užít pohodový rodinný den v romantickém prostředí zámku Hrubý Rohozec v Turnově. Akce se koná již tuto sobotu v exteriérech a interiérech zámku od 11 do 17 hodin, zámecký park a jarmark je pro návštěvníky otevřen již od 9 hodiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám