Hlavní obsah

Za záchranu života seniorce obdrželi strážníci medaili Za statečnost

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Medaile Za statečnost převzali ve čtvrtek 8. února na zasedání Zastupitelstva města Zlína strážníci Městské policie Zlín David Korvas a Jaroslav Stoklásek.

Foto: Zlínský magistrát

Strážníci převzali medaile od zlínského primátora Miroslava Adámka.

Článek

„V pondělí 4. prosince loňského roku prokázali obrovskou osobní statečnost, když při požáru bytu v Okružní ulici na zlínském sídlišti Jižní Svahy vytáhli z hořícího bytu seniorku. Bez ohledu na vlastní bezpečnost jí zachránili život,“ informoval tiskový mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

„Za tento obdivuhodný čin si medaili Za statečnost zasluhují. A zasluhují si také naše velké poděkování,“ řekl primátor Miroslav Adámek na dnešním zasedání zastupitelstva, kde Davidu Korvasovi a Jaroslavu Stokláskovi medaile udělil.

„Seniorku, která zůstala ležet v hořícím bytě, by už bez jejich pohotového zákroku nikdo nevzkřísil. Nad zásahem bez jakéhokoliv vybavení muži zákona neváhali. Projevili tak velkou odvahu a pohotové jednání,“ ocenil je Ondřej Běták, náměstek primátora, do jehož kompetencí MP Zlín patří, který společně s ředitelem zlínské městské policie Milanem Kladníčkem dal podnět k ocenění obou strážníků. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám