Hlavní obsah

Za Večerníčky na Chvalský zámek. Čeká tu Krteček, Maxipes Fík i Zlatovláska

Novinky, Alexandra Kohoutová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstava pro děti i dospělé Večerníčky na Chvalském zámku probíhá od 19. ledna do 31. března na Chvalském zámku v Praze 9 - Horních Počernicích. Krtečkova herna ve sklepení, obrázky Maxipsa Fíka a loutky z pohádky Autopohádky potěší malé i velké. A tento víkend provází Zlatovláska a víla Ohnivka.

Foto: Alexandra Kohoutová
Článek

Chvalský zámek zve celé rodiny s dětmi i širokou veřejnost na výstavu se zastřešujícím názvem Večerníčky na Chvalském zámku. V celém výstavním prostoru prvního patra uvidíte až do 31. března obrázky Maxipsa Fíka a další ilustrace výtvarníka Jiřího Šalamouna.

Kromě oblíbeného Maxipsa a jeho kamarádky Áji vás zaujmou ilustrace z knih a filmů, např. Pan Tau, Hlemýžď čili šnek, Poslední Mohykán, Pán ze San Francisca, Opilý kocour či Kaštanka. Děti si mohou také zalézt do „maxipsí“ boudy a pohrát si v ní.

Zároveň uvidíte animované postavičky z celovečerního filmu Autopohádky, který vznikl na základě knihy Jiřího Marka a na němž se podílel legendární režisér Břetislav Pojar. Loutková výstava se bude líbit všem věkovým skupinám a také filmovým fanouškům. Nabízí 14 filmových dekorací a desítky loutek z filmu Autopohádky. Návštěvníci tak mohou navštívit pohádkové náměstí, kancelář pana účetního Pištory, stylovou zahradní restauraci či okresní silnici, kde se prohánějí „autopohádkové“ automobily.

Na výstavě jsou zastoupeny loutky, dekorace a návrhy předního českého výtvarníka Michala Žabky, legendárního Břetislava Pojara nebo jednoho z nejlepších českých animátorů Fáni Váši. V rámci doprovodné fotokolekce se setkáte s řadou zajímavých momentů z natáčení filmu a s fotografiemi Lucie Bílé, Viktora Preise či Ladislava Mrkvičky, kteří pohádkovým hrdinům propůjčili své hlasy.

Nádherné pískovcové sklepení se proměnilo ve velkou interaktivní hernu pro děti s velkými obrázkovými panely Krtečka a jeho kamarádů. Výstava Krteček aneb Zdeněk Miler dětem se bude líbit menším i větším dětem stejně jako jejich rodičům. Obrázkové panely mají rozměr až 2 x 2 m a tvoří rozevřenou knihu, kde děti plní úkoly a hrají si. Všechny děti ocení, že si na výstavě mohou hrát – čekají vás interaktivní hry u stolečků, na kobercových čtvercích a na polštářích.

Výstava je otevřena denně od 9 do 17 hod. V sobotu 19. ledna si můžete objednat komentovanou prohlídku s princeznou Zlatovláskou a v neděli 20. ledna s vílou Ohnivkou.

Nenechte si ujít slavnostní zahájení všech výstav Večerníčky na Chvalském zámku, které se koná v neděli 20. ledna 2013 od 15 hodin. Hosty budou Jiří Šalamoun, Karolína Milerová, Josef Dvořák a ředitelka Centra Černý Most Ing. Zdeňka Jakšić.

www.chvalskyzamek.cz, tel. 281 860 130, Na Chvalské tvrzi 857, 193 21 Praha 9 - Horní Počernice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám