Hlavní obsah

Za úspory z loňska postaví v Bohumíně lanovou Mauglího stezku

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová adrenalinová lanová stezka se začne stavět už letos v květnu v bohumínském Hobbyparku, a to díky úsporám v města za loňský rok. Náklady na její vybudování budou pět miliónů korun. Otevření plánují radní v červenci. Sloužit by měla nejen dětem, ale i dospělým.

Foto: Kateřina Buschová

Vizualizace Mauglího stezky v bohumínském Hobbyparku v těsné blízkosti aquacentra a adventure golfu. Stavět se začne už v květnu.

Článek

Znáte Knihu džunglí a jejího hlavního hrdinu Mauglího? Že už jste zapomněli? Nevadí. Nová adrenalinová lanová stezka, kterou plánují v Bohumíně, vám pomůže osvěžit paměť.

Její iniciátory inspiroval malý chlapec, který se musel naučit žít v džungli se zvířaty, natolik, že se rozhodli po něm pojmenovat nevšední atrakci v Hobbyparku. Stavět by se měla začít už v květnu, a to díky úsporám města za loňský rok. Náklady na její vybudování budou pět miliónů korun. Otevření plánují radní v červenci.

„Nápad vytvořit Mauglího stezku v Bohumíně vznikl v desetihektarovém parku Mirakulum u Prahy, který je plný atrakcí ze dřeva. Museli jsme ji však přizpůsobit na naše poměry. Nějakou dobu jsme hledali i místo, kde by mohla vyrůst, až nakonec vyhrál Hobbypark, a to kvůli zázemí i vzrostlým stromům v jeho areálu. Ty jsme se rozhodli pro stezku také využít,“ uvedl místostarosta Bohumína Igor Bruzl.

Mauglího stezka ovšem nabídne zábavu nejen školákům, ale všem generacím. Nejen na děti, ale i dospělé čeká na dvou patrech šestice osmimetrových věží ve tvaru osmičky. Součástí stezky z akátového dřeva bude plastová skluzavka i tobogán. Na lanových drahách nebudou chybět překážky, průlezy mezi patry nebo boxovací pytle.

„Nepůjde o klasické lanové centrum, kde potřebujete dohled a platíte vstupné. Naopak Mauglího stezka sloužit k volnému využití všem a díky množství sítí bude velmi bezpečná. Rodiče budou moci sedět na lavičce a pozorovat své dítě ze země. Nebo trasu budou moci absolvovat s ním. Stezka se stane novou dominantou Hobbyparku. Naším záměrem je zvýšit nejen jeho atraktivitu, ale přitáhnout do celého sportovně-rekreačního areálu s aquacentrem a adventure golfem rodiče s dětmi, babičky či dědečky se svými vnuky, a to nejen z Bohumína, ale i z okolních měst,“ doplnil Igor Bruzl.

Součástí nápadu byl i průzkum mezi necelou tisícovkou bohumínských školáků z 1. až 5. tříd sedmi základních škol v Bohumíně. Téměř všichni (98 procent z nich) by si její vznik přáli a chtěli by ji využívat ke hraní.

Pro děti už proto teď městská agentura K3 Bohumín připravila v souvislosti s Mauglího stezkou soutěž o tablet a bumerangy. Ta odstartovala v dětském oddělení knihovny v pondělí 24. a potrvá do pátku 28. března. Proběhne ještě jednou o týden později, a to od 31. března do 4. dubna vždy od 13 do 17 hodin.

Knihovna je vyzdobena ve stylu Knihy džunglí a na děti čeká hned jedenáct soutěžních úkolů spojených s Mauglího příběhy. Každý ze soutěžících získá placku s motivy Mauglího. Ta bude zároveň volnou vstupenkou pro dvě osoby na adventure golf v den vyhlášení výsledků soutěže. To proběhne v neděli 13. dubna ve 14 hodin v areálu golfového hřiště. Ti nejlepší účastníci soutěže získají za své znalosti Knihy džunglí tablet a bumerangy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám