Hlavní obsah

Za prostory v olomouckých školách nemusí živnostníci tři měsíce platit nájem

Novinky, Redakce Novinky

Ulevit drobným živnostníkům či spolkům, které využívají prostory mateřských a základních škol v Olomouci, chce v nynější obtížné situaci městská rada. Radní na pondělní schůzi rozhodli o prominutí nájemného z těchto prostor za období od 1. dubna do 30. června 2020.

Foto: Magistrát města Olomouce

Radnice - ilustrační foto

Článek

V objektech škol provozuje své aktivita celá řada různých organizací i malých firem. Jedná se například o pronájmy tělocvičen ke sportovním a volnočasovým aktivitám, ale i celých objektů za účelem výuky, činnosti mládežnických organizací a dalších.

„Ve školních objektech ale působí i komerční služby, jako jsou například kadeřnictví nebo ordinace zubního lékaře. V dalších školách si pronajímají prostory Dům, dětí a mládeže, Waldorfská škola, rodinné centrum Montessori nebo například spolek Trend vozíčkářů,“ popisuje spektrum nájemníků školních prostor náměstek primátora Karel Konečný.

Nyní schválené prominutí nájemného se týká všech subjektů.

Za tři měsíce, kdy městu nemusí platit nájemné, ušetří všechny tyto subjekty dohromady částku přes 1,22 milionu korun. Tato částka, z níž si školy vykrývají během roku potřebné výdaje a nepožadují jejich financování od města, jim sice bude v rozpočtech chybět, ale radnice se už od počátku krize systematicky snaží drobným firmám, živnostníkům a spolkům v nynější těžké situaci pomáhat.

Reklama

Výběr článků

Načítám