Hlavní obsah

Za krádeže zejména kol a elektrokol muži hrozí až pět let za mřížemi

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za téměř 200 tisíc korun způsobil v minulých měsících čtyřiadvacetiletý muž z Rožnovska, který kradl v okresech Vsetín a Přerov. Minulý týden skončil ve vazbě.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Kriminalisté muže spojovali s majetkovou trestnou činností ve Valašském Meziříčí, Vsetíně i Hošťálkové. Policisté ho zadrželi minulý týden ve středu 12. června v Hranicích na Moravě,“ informoval v úterý 18. června mluvčí vsetínské policie Vladislav Malcharczik.

Během vyšetřování mu podle mluvčího kriminalisté dokázali patnáct skutků. V deseti případech se jednalo o krádeže kol nebo elektrokol.

„Kradl po vloupání do sklepů, kolárek i lodžií v mezipatře bytového domu. Využil příležitosti a kolo sebral z neuzamčeného sklepa nebo garáže. Policejní komisař jej také viní i z vloupání do restaurace, obchodů a církevních objektů. Tady bral alkohol, cigarety, elektrické nářadí elektroniku a peníze,“ vyjmenoval zlodějovy skutky Vladislav Malcharczik.

I když byl v mnoha případech připraven, nosil totiž sebou pákové nůžky, nebyl vždy úspěšný. Na začátku května se chtěl zmocnit zaparkovaného auta na Trojáku v katastru obce Rajnochovice. Se Škodou Fabia se mu ale odjet nepodařilo.

Zloděj se od loňského září zaměřoval zejména na Valašské Meziříčí, několikrát zajel do Vsetína a navštívil i Hošťálkovou. Letos v květnu a červnu se přesunul do sousedního okresu.

„Policejní komisař muže ve čtvrtek 13. června obvinil z trestných činů krádež a neoprávněné užívání cizí věci ve stadiu pokusu. Obviněný se ke svým skutkům doznal. Většinu nelegálně nabytých věcí prodal. Muž putoval v pátek k soudu a tentýž den skončil ve vězení. Nyní mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi,“ uzavřel policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám